Actorul Willem Dafoe şi regizorul Paul Greengrass vor primi trofee onorifice la gala Gotham Independent Film Awards, care va avea loc pe 26 noiembrie la New York, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima gală a sezonului de premii în cinematografie, Gotham Awards recompensează filmele independente şi creatorii lor, acordând premii la zece categorii. Nominalizărilor vor fi anunţate pe 18 octombrie.

În plus, la gală sunt celebraţi artişti din domeniu. Dacă în urmă cu două săptămâni a fost anunţat că actriţa Rachel Weisz şi fondatorul RadicalMedia, Jon Kamen, vor fi recompensaţi cu trofee onorifice, miercuri, The Independent Filmmaker Project a transmis alte două nume importante ale industriei ce vor primi premii.

Willem Dafoe a jucat în peste 100 de filme şi spectacole de teatru şi a fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, pentru rolurile din „Platoon”, în 1987, „Shadow of the Vampire”, în 2001, şi „The Florida Project”, în 2018. El a câştigat două premii la gala Los Angeles Film Critics Awards, şi câte un trofeu al New York Film Critics Circle, National Board of Review, Independent Spirit. Din palmaresul său face parte şi un Urs de Aur onorific, acordat de Berlinală pentru întreaga carieră. La Festivalul de Film de la Veneţia 2018, el a fost premiat pentru rolul din „At Eternity’s Gate”, de Julien Schnabel.

Paul Greengrass şi-a început cariera ca jurnalist de televiziune înainte de a fi cosemnatarul „Spycatcher”, memoriile unui fost agent M15. A debutat cu lungmetrajul „Resurrected”, care i-a adus două premii la Berlinala din 1989. Este regizorul celor trei filme ale francizei „Jason Bourne”, iar cel mai recent lungmetraj al lui, „22 July” (producţie Netflix), a avut premiera anul acesta la Festivalul de Film de la Veneţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.