Actorul Vlad Ivanov a declarat pentru agenţia de presă News.ro că, timp de două luni şi jumătate, va filma în vara acestui an, în Maroc, pentru o coproducţie regizată de Bálint Kenyeres, cineast care a fost premiat, în 2005, cu Palme d'Or pentru scurtmetrajul ”Before Dawn”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vlad Ivanov va începe filmările pentru o coproducţie Maroc - Franţa - Germania - Olanda - Ungaria, în luna iulie.

”Lungmetrajul va fi regizat de Bálint Kenyeres, care a primit Palme d'Or pentru scurtmetraj acum mai mulţi ani. Este un scenariu frumos, dar, din păcate, nu vă pot spune mai multe”, a afirmat actorul.

Anul acesta, Vlad Ivanov a fost prezent la Festivalul de Film de la Cannes în trei pelicule - o coproducţie germană (”Toni Erdmann”, de Maren Ade, recompensat de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film cu un trofeu), un debut regizoral în lungmetraj (”Câini, de Bogdan Mirică, recompensat şi el cu FIPRESCI), şi un film premiat pentru regie (”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu). Actorul român va putea fi văzut şi în filmul ”Perfect sănătos”, de Anca Damian, care va fi finalizat în toamna acestui an.

Despre cele trei poveşti prezentate la Cannes actorul spune că sunt istorii diferite în care joacă roluri la fel de distincte. ”Dacă aş fi fost cu acelaşi gen de roluri, poate că nu ar fi fost spectaculos”, a adăugat el.

În ”Toni Erdmann”, Vlad Ivanov este directorul unei exploataţii de petrol, care e forţat să dea oamenii afară, dar nu o face, pentru că ţine la ei. În ”Bacalaureat”, este un inspector de poliţie care îl ajută pe Romeo, personajul principal, în probleme de familie, iar în ”Câini”, este Samir, un om al locului, care are o viaţă foarte încărcată. ”Dacă i-aş spune că este un răufăcător, l-aş minimaliza. Samir are o personalitate extrem de puternică”, a explicat Vlad Ivanov.

Pornind de la faptul că regizorul Cristian Mungiu i-a oferit de fiecare dată un al tip de rol lui Vlad Ivanov, actorul spune: ”Cristian Mungiu este unul dintre regizorii generoşi care, odată ce stabileşte o relaţie profesională sinceră cu un actor, ia acel actor şi merge cu el mai departe în alte filme”.

”Este plăcut să ştii că un regizor se gândeşte la tine. E foarte bine pentru amândoi, stabilind o relaţie extrem de profesionistă, să poţi merge mai departe şi să cauţi lucruri noi”, a explicat Vlad Ivanov.

El a povestit pentru News.ro cum, în filmul ”După dealuri” al lui Cristian Mungiu, ar fi trebuit să interpreteze rolul inspectorului de poliţie, însă, din dorinţa de a-i propune ceva diferit, regizorul a decis să renunţe la acea variantă.

”În «După Dealuri» ar fi trebuit să joc rolul poliţistului, însă eram foarte aproape de filmul lui Corneliu Porumboiu «Poliţist, adjectiv» şi Cristian a decis că e mai bine să nu colaborăm acolo”, a fost exemplul lui Vlad Ivanov.

”Aşteptările mele se formează atunci când primesc un rol”, spune Vlad Ivanov despre colaborarea cu regizorii, în general.

Despre lucrul cu regizoarea germană Maren Ade, actorul a declarat că a fost una bună. ”Echipa m-a făcut să mă simt ca unul de-al lor”, a spus Vlad Ivanov, care a adăugat că a filmat scenele sale pe un câmp de sonde de pe lângă oraşul Băicoi, în 2014.

”La Cannes, filmul a avut un parcurs fulminant. Practic, presa internaţională a explodat şi, până în ultima clipă, toată lumea spunea că va lua Palme d'Or. Dar Cannes-ul e Cannes. Toată lumea ştie cum e şi niciodată juriul nu a ţinut cont de părerea criticilor de film. S-a întâmplat un lucru singular în peisajul festivalului, atunci când, în 2007, «4,3,2» a luat şi FIPRESCI şi Palme d'Or”, a mai spus Vlad Ivanov.

Prezent la Festivalul Internaţional de Film Transilvania pentru a susţine filmul ”Câini” al lui Bogdan Mirică, Vlad Ivanov a afirmat că scenariul este punctul forte al producţiei. ”Parcă cineva mi-a turnat personajul”, a adăugat el.

Vladimir Ivanov, născut pe 4 august 1969, la Botoşani, este actor de teatru şi film. A jucat în peste 35 de producţii cinematografice, de lung şi scurt metraj, şi de televiziune. Printre cele mai cunoscute pelicule din distribuţia cărora face parte se numără ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007), de Cristian Mungiu, ”Poliţist, adjectiv” (2009), de Corneliu Porumboiu, filmul colectiv ”Amintiri din Epoca de Aur” (2010), şi ”Poziţia copilului” (2013), de Călin Peter Netzer. Şi-a împrumutat vocea pentru docu-drama animată ”Crulic - drumul spre dincolo” (2011), de Anca Damian, iar Asociaţia Criticilor de Film din Los Angeles l-a recompensat cu un premiu pentru interpretarea din ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.