Actorul american Ned Beatty, cunoscut pentru rolurile din "All the President’s Men", "Delivrance" şi "Network", a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beatty a apărut în patru filme care au fost nominalizate la premiile Academiei în anii 1970: “Deliverance” (1972), “Nashville” (1975), “All the President’s Men” (1976) şi “Network” (1976). Interpretarea personajului Lotso din "Toy Story 3" a fost de asemenea nominalizată.

Rolul lui din "Network" i-a adus o nominalizare la premiile Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar". 

Născut în Kentucky, el şi-a făcut debutul pe ecran în 1972, în "Delivrance" de John Boorman. Filmul cu John Voight şi Burt Reynolds a marcat pentru Ned Beatty debutul unei lungi cariere care a continuat până în 2013.

Cel mai apreciat rol în televiziune a fost cel al detectivului Stanley Bolander din drama "Homicide: Life on the Street” la începutul anilor '90. A fost invitat în serialul "M.A.S.H.". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.