Actorul mexican Jorge Antonio Guerrero din distribuţia filmului „Roma” al lui Alfonso Cuarón a primit, după patru încercări, viza de SUA pentru a participa la gala premiilor Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 91-a gală a premiilor acordate de Academia Americană de Film, pentru care lungmetrajul lui Cuarón a primit 10 nominalizări, la egalitate cu „The Favourite” al lui Yorgos Lanthimos, va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

Guerrero a făcut anunţul pe contul său de Instagram, mulţumind Consulatului Mexicului din Los Angeles, ambasadei Statelor Unite, managmentului său, companiei Netflix - producătoarea filmului -, care a făcut eforturi în acest sens, prietenilor şi familiei.

Actorul joacă în „Roma” rolul Fermín, iubitul protagonistei, Cleo.

Jorge Antonio Guerrero a încercat de trei ori, fără succes, să obţină viza pentru a putea participa la gală. Nici chiar scrisorile trimise de Netflix şi regizorul Alfonso Cuarón nu au ajutat. Potrivit Los Angeles Times, Netflix a colaborat cu ambasada Mexicului pentru a-i obţine actorului viza de non-imigrant.

„Roma” este prima producţie Netflix nominalizată la categoria „cel mai bun film” a premiilor Oscar.

Alfonso Cuarón, care deţine deja două Oscaruri pentru regie şi montaj („Gravity”), a primit patru nominalizări pentru „Roma” - la categoriile „cel mai bun film”, ca producător, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu original” şi „cea mai bună imagine”. Yalitza Aparicio este nominalizată la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.