De la începutul războiului, voluntarii au mers în Ucraina pentru a ajuta împotriva invaziei ruse. La un hotel din centrul oraşului Lviv, actorul Liev Schreiber, 54 de ani, star în "Spotlight" (2015), care a câştigat premiul Oscar pentru "cel mai bun film", a vorbit la BBC despre implicarea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El se află în ţară cu ONG-ul Blue Check Ukraine, care strânge ajutor financiar pentru ucraineni.  

Actorul a petrecut deja o săptămână într-o bucătărie din Polonia, gătind pentru 1.500 de refugiaţi. "Mi-am tăiat destul degetele", a spus el.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liev Schreiber (@lievschreiber)

Schreiber a declarat că s-a hotărât să vină aici după "aproape o lună de depresie urmărind ştirile despre război din canapea". 

După ce le-a explicat copiilor săi ce înseamnă să trăieşti în democraţie şi să ai parte de libertăţi, s-a hotărât să ajute cu hrană refugiaţii. "Ajută cu adevărat să mă ridic şi să fac ceva", a spus el. 

Bunicii lui Schreiber erau ucraineni şi el a descris SUA ca o naţiune de nepoţi. "Aproape toţi suntem nepoţi de imigranţi", a spus el. "Cred că toţi ar trebui să recunoaştem că suntem mai înrudiţi decât nu suntem", încheind cu mesajul către poporul ucrainean: "Slavă Ucrainei - Trăiască Ucraina!".  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.