Actorul francez Jean-Louis Trintignant a murit pe 17 iunie, la vârsta de 91 de ani, a anunţat soţia lui, Mariane Hoepfner, pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trintignant, cunoscut din filme ca „Şi Dumnezeu a creat femeia” şi „Amour”, suferea de cancer la prostată de patru ani. Soţia lui a precizat că el a murit în locuinţa familiei din Gard, înconjurat de rude.

Născut la 11 decembrie 1931, în Gard, a debutat în 1950, la Paris, după ce a studiat Dreptul.

De la "Et Dieu… créa la femme" (1956) la "Amour" (2012),trecând prin "Le Fanfaron" (1962), "Un homme et une femme" (1966), "Z" (1969) sau "Le Conformiste" (1970), Jean-Louis Trintignant a trecut prin toate genurile, interpretat cu acelaşi talent şi succes în toate registrele, de la criminal la întrăgostit.

Pasionat de automobile, actor fetiş al lui Claude Lelouch şi al lui Alain Robbe-Grillet, amant al lui Brigitte Bardot şi Romy Schneider... Jean-Louis Trintignant a avut 1001 de vieţi.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat vineri memoria actorului Jean-Louis Trintignant, drept un "formidabil talent artistic" care "a însoţit vieţile noastre prin cinematografia franceză". 

"Este o pagină care se întoarce", a adăugat şeful statului, amintind de "vocea blândă" a actorului  cu 120 de filme. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.