Actorul Jamie Foxx se confruntă cu acuzaţii de agresiune sexuală şi violenţă într-o plângere depusă luni la Curtea Supremă a statului New York în baza unei legi temporare ce expiră vineri, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presupusul incident a avut loc în 2015 la Catch NYC, un restaurant popular din New York, potrivit plângerii obţinute de CNN.

Reclamanta, a cărei identitate rămâne anonimă, figurând ca Jane Doe, susţine că Foxx "a folosit intenţionat şi fără consimţământ forţa pentru a o atinge în mod ofensator", inclusiv pipăindu-i sânii şi organele genitale.

Plângerea susţine că Jamie Foxx părea "beat" în momentul incidentului.

Ca urmare, în plângere se afirmă că femeia a suferit şi continuă să sufere "traume fizice şi emoţionale, anxietate, stres, jenă şi prejudicii economice" şi solicită ca despăgubire o sumă nespecificată.

De asemenea, reclamanta dă în judecată compania mamă a restaurantului, Catch Hospitality Group, şi diverse entităţi comerciale conexe, în calitate de inculpaţi, pentru angajare, formare şi supraveghere neglijentă.

Procesul a fost intentat în temeiul Legii privind supravieţuitorii adulţi din New York, care a intrat în vigoare la sfârşitul lunii noiembrie 2022 şi care permite victimelor adulte ale abuzurilor sexuale să îi dea în judecată pe cei care le-au abuzat în New York chiar dacă termenul de prescripţie a faptelor a expirat. Legea a acordat victimelor adulte ale agresiunilor sexuale un termen de un an pentru a intenta procese împotriva agresorilor lor şi urmează să expire vineri.

Jamie Foxx a avut probleme medicale la începutul acestui an, fiind spitalizat în Atlanta pentru o afecţiune medicală nedezvăluită. Câştigătorul premiului Oscar a vorbit pentru prima dată despre recuperarea sa în luna iulie.

CITEȘTE ȘI Jamie Foxx a vorbit pentru prima oară despre starea sa medicală: Am fost în iad şi m-am întors! - VIDEO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.