Gérard Depardieu, actor legendar al cinematografiei franceze în vârstă de 72 de ani, a fost pus sub acuzare pe 16 decembrie pentru "violuri" şi "agresiuni sexuale" care ar fi avut loc în vara lui 2018, acuzaţii formulate de o tânără actriţă, fapte pe care el le contestă, a aflat AFP marţi dintr-o sursă apropiată dosarului, confirmată de o sursă judiciară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reclamanta, care a denunţat la jandarmerie la sfârşitul lui august 2018 a fost violată în două rânduri la domiciliul parizian al actorului câteva zile mai devreme, a obţinut în vara lui 2020 ca această anchetă, mai întâi clasată de Parchetul din Paris, să fie încredinţată unui judecător de instrucţie. 

Hervé Témime, avocatul actorului contactat de AFP, a "regretat că aceste informaţii sunt făcute publice". Gérard Depardieu, care a fost lăsat liber fără control judiciar, "contestă total faptele care îi sunt reproşate", a indicat avocatul său. 

Tânăra actriţă în vârstă de 20 de ani a depus plângere iniţial la jandarmeria din Lambesc (Bouches-du-Rhône) la sfârşitul lui august 2018. În procesul verbal, ea îl acuza pe actor de două violuri şi agresiuni sexuale care au avut loc la domiciliul parizian al starului, un hotel particular din departamentul VI, pe 7 şi 13 august 2018. Potrivit unei surse apropiate dosarului, actorul este un prieten de familie al victimei. 

Procedura judiciară deschisă în Aix-en-Provence contra actorului francez, de asemenea cetăţean rus din 2013, a fost transferată la Paris. Pe 4 iunie 2019, Ministerul public a clasat fără urmări nouă luni de anchetă preliminară explicând că "numeroasele anchete realizate" nu au "permis caracterizarea infracţiunilor denunţate în toate elementele lor constitutive". 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.