Actorul Denzel Washington, dublu premiat cu Oscar, va primi trofeul pentru întreaga activitate din partea American Film Institute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El va fi a 47-a personalitate din industria cinematografică recompensată cu acest trofeu.

Washington va primi distincţia pe 6 iunie, la Los Angeles, iar ceremonia va fi difuzată ulterior de TNT.

„Denzel Washington este un simbol american”, a transmis Howard Stringer, preşedinte al comitetului AFI. „Ca actor, se remarcă drept întruchiparea eroică şi stoică a ce e mai bun din noi toţi şi face asta cu suflet, cu umanitate şi cu unul dintre cele mai strălucitoare zâmbete care au luminat vreodată ecranul. La fel de formidabil ca regizor şi producător, este o forţă creatoare de care trebuie să ţinem seama şi unul dintre cei mai importanţi şi relevanţi artişti care lucrează astăzi. AFI este mândru să îi ofere a 47-a distincţie pentru întreaga activitate”.

Denzel Washington a primit, în 1990, premiul Oscar pentru rolul secundar din „Glory” (1989), de Edward Zwick, şi în 2002, pentru rolul principal din „Training Day” (2001), de Antoine Fuqua. În total, el a primit - ca actor şi producător - nouă nominalizări la premiile Academiei.

Cel mai recent, anul acesta, pentru rolul principal din „Roman J. Israel, Esq.”. În 2017, a fost nominalizat pentru prima dată în rol de producător, pentru „Fences” (2016), pe care l-a şi regizat.

Washington, născut pe 28 decembrie 1954, în Mount Vernon (New York), a debutat la Hollywood în serialul NBC „St. Elsewhere”. Între lungmetrajele în care s-a remarcat se numără „The Pelican Brief”, „The Bone Collector”, „Remember the Titans”, „The Great Debaters”, „Malcolm X”, „American Gangster”, „Inside Man” şi „The Magnificent Seven”.

A debutat ca regizor cu „Antwone Fisher” şi a mai realizat „The Great Debaters” şi „Fences”, în care a şi jucat. În 2016, a regizat şi un episod din serialul „Grey's Anatomy”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.