Actorul Cuzin Toma a declarat, pentru agenţia de presă News.ro, că va filma, vara aceasta, pentru două lungmetraje de ficţiune şi trei noi sezoane ale serialului ”Las Fierbinţi” şi a vorbit despre ceea ce consideră ca fiind cea mai importantă parte dintr-o producţie cinematografică, despre lucrul cu regizorii şi despre publicul român de film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem deja în pregătiri, începem lucrul la un film care se va numi «În pronunţare», debutul în lungmetraj al Alexandrei Popescu”, a declarat Cuzin Toma, care a adăugat că o va avea colegă de platou pe Dorotheea Petre.

Filmările vor avea loc începând cu 27 iunie, pe parcursul unei luni, după care Cuzin Toma va începe lucrul la trei noi sezoane ale serialului ”Las Fierbinţi”, difuzat de Pro TV, dar şi la un alt lungmetraj, despre care nu a putut oferi informaţii.

”Alexandra Popescu a mai făcut două scurtmetraje pe care nu le-am văzut. Dacă nu am apucat să văd ce a făcut un regizor, mai bine nu văd, ca să-l descopăr eu”, mai spune actorul.

Legat de proiectele sale cinematografice lansate anul trecut, Cuzin Toma spune că, de fapt, 2014 a fost un an bun. ”De obicei, actorul se bucură atunci când filmează. În 2015, au apărut filmele şi atunci m-am bucurat de reacţia publicului”, a mai afirmat Cuzin Toma, care spune că reacţia publicului după fiecare proiect al său este un premiu pe care nu i-l ia nimeni.

Pentru Cuzin Toma, 2014 a fost un an în care a învăţat foarte mult.

”Mă simt norocos, pentru că sunt cinci proiecte total diferite, cu cinci personaje care au caractere distincte şi a fost o provocare şi un avantaj. Îmi doresc să fiu la fel de mult şi bine provocat. Din fericire, au fost filme bune, care au mers la festivaluri şi au fost premiate”, a afirmat Cuzin Toma.

Cea mai importantă parte dintr-o producţie cinematografică, spune Cuzin Toma, este cea de repetiţii, dinaintea începerii filmărilor. ”Pentru mine, ca actor, acum este munca. Acum descopăr, acum lucrez la caracterul personajului, la psihologia lui. Acum stau de vorbă cu regizorul şi încerc să descifrez, să desfac fiecare situaţie, ca să înţeleg, acum stabilesc relaţia mea cu fiecare personaj. Asta e munca din care mă hrănesc”.

În urma acesteia vin bucuria şi munca regizorului, mai spune Cuzin Toma. ”Cred că greul, pentru un regizor, începe odată cu prima «Acţiune!»”.

Actorul Cuzin Toma mărturiseşte că a lucrat la fel de bine cu fiecare regizor, deşi metodele lor diferă.

”Am lucrat al fel de bine cu fiecare regizor în parte. Nu am avut conflicte profesionale, pentru că, uneori, se iscă şi aşa ceva. Fiecare are metode diferite. Sunt destul de subtili, iar diferenţa este destul de puternică”, a mai spus Cuzin Toma.

Cuzin Toma, în ”Comoara” (Foto: Facebook.com/ Adi Marineci)
Cuzin Toma, în ”Comoara” (Foto: Facebook.com/ Adi Marineci)

Spre exemplu, explică actorul, Corneliu Porumboiu îşi începe producţia provocând foarte mult actorul, ”dând impresia că acum îşi scrie scenariul”, iar fiecare zi de filmare este ca un workshop. ”El nu trage duble, ci variante, iar la finalul zilei alege sau revine a doua zi. Îşi permite relaxare şi mult timp de lucru la filmări”, a mai povestit Cuzin Toma.

Radu Jude, de cealaltă parte, i-a lăsat impresia că ”vine cu poezia scrisă de acasă” şi induce actorului senzaţia că a gândit la fel.
Privitor la spectatorul din sala de cinema şi din faţa televizorului, Cuzin Toma spune că acestuia trebuie să i se dea ce vrea, dar să fie şi educat.

”Dai publicului ce vrea, păcălindu-l, încet, încet. Cred că noi avem şi un rol de educaţie. Trebuie să şi forţăm cumva. Încep să apară şi filme pentru public destul de bune”, a mai afirmat Cuzin Toma, care a dat exemplu filmul ”Bucureşti Non Stop”, al lui Dan Chişu, despre care spune că este unul bun, cu mare priză la public.

Cuzin Toma probează proiectele după reacţia publicului, urmărind numărul de spectatori pe care îl ating.

”Pentru «Las Fierbinţi» vom mai filma, la cererea publicului. Din punctul meu de vedere, este un proiect foarte bun şi este unul care atinge o plajă destul de largă de publicuri”, a adăugat el.

Cuzin Toma a terminat studiile de actorie în 2006, însă consideră că este profesionist din 2002, când a început să lucreze. ”În momentul în care începi să trăieşti din ceea ce faci, te consideri profesionist. Dacă eşti şi artist, asta decide tot publicul. Încă descopăr lumea filmului”.
Născut pe 1 iunie 1977, Cuzin Toma este actor de teatru şi film. În prezent, la Teatrul Mic din Bucureşti joacă în cinci spectacole. În lungmetraj, a debutat cu un rol secundar în ”Italiencele” (2004), de Napoleon Helmis. A jucat în peste 35 de producţii cinematografice şi de televiziune, între care serialele ”Băieţi buni” (2005) şi ”Las Fierbinţi” (din 2012), scurtmetrajele ”Apele tac” (2011), de Anca Miruna Lăzărescu, ”Brigada neagră” (2013), de Andrei-Nicolae Teodorescu, şi ”Dispozitiv 0068” (2015), de Radu Bărbulescu, şi lungmetrajele ”Nunta mută” (2008), de Horaţiu Mălăele, ”Francesca” (2009), de Bobby Păunescu, ”Despre oameni şi melci” (2012), de Tudor Giurgiu, ”Aferim!” (2015), de Radu Jude, ”Bucureşti Non Stop” (2015), de Dan Chişu, şi ”Comoara” (2015), de Corneliu Porumboiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.