Actorul britanic Rupert Everett debutează în regie cu filmul ”The Happy Prince”, despre care spune că este un road movie ce urmăreşte călătoria lui Oscar Wilde din închisoare spre mormânt, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”The Happy Prince”, cu un buget estimat la 13 milioane de dolari, va avea premiera, potrivit declaraţiilor lui Everett, la finalul acestei veri, posibil la Festivalul de Film de la Veneţia.

Rupert Everett este de părere că, după mai mult de 100 de ani de la moarte, Oscar Wilde este astăzi o figură sfântă pentru comunitatea gay din lume. 

El spune că filmul, o coproducţie la care participă BBC Films, Lionsgate şi care este susţinută de Eurimages, Bavarian Film Fund şi Wallonia, vorbeşte despre Oscar Wilde în exil în Franţa şi Italia. ”Este un fel de road movie de secol 19, călătoria lui de la închisoare în mormânt”.

Rolul Oscar Wilde va fi jucat chiar de Rupert Everett. Scriitorul irlandez a fost condamnat la doi ani de închisoare fiind acuzat de indecenţă. Şi-a ispăşit pedeapsa de muncă silnică, iar după ce a fost eliberat a plecat în Europa.

”Homosexualitatea nu a fost dezbătută cu adevărat până la scandalul în care a fost implicat Oscar Wilde şi până după moartea lui, în 1900. Atunci au început discuţiile despre modernism, feminism, comunism”, a declarat Everett pentru The Hollywood Reporter. ”Ca membru al comunităţii gay, aceasta este o poveste foarte importantă pentru mine, pentru că Oscar a fost într-adevăr crucificat de societatea care, iniţial, l-a adorat. Este un fel de sfânt pentru mine. Aş vrea să transmit asta tuturor”.

Din distribuţia filmului mai fac parte Colin Firth, Emily Watson, Miranda Richardson, Tom Wilkinson, Beatrice Dalle şi Anna Chancellor. În plus, în film sunt vorbite engleza, franceza şi italiana.

”The Happy Prince”, filmat în Germania, Italia, Belgia şi Franţa, anul trecut, este scris, regizat şi produs de Rupert Everett. În prezent, pelicula se află în postproducţie şi va fi finalizată vara aceasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.