Actorul britanic Jonathan Pryce va fi recompensat pe 30 decembrie cu trofeul Capri Legend, la festivalul care va avea loc pe insula italiană până pe 2 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineastul Terry Gilliam îi va înmâna premiul actorului cu care este prieten din 1985, când au colaborat pentru prima dată, la „Brazil”. Împreună au mai lucrat la „The Adventures of Baron Munchausen” (1988), „The Brothers Grimm” (2005) şi „The Man Who Killed Don Quixote” (2018). 

Pryce a fost apreciat de critici şi public pentru interpretarea din „The Wife” (2017) al lui Bjorn Runge, unde joacă alături de Glenn Close.

Actorul joacă rolul papei Francisc în „The Pope”, de Fernando Meirelles, care se află în postproducţie. Din distribuţie mai face parte Anthony Hopkins, în rolul papei Benedict.

În vârstă de 71 de ani, Jonathan Pryce a jucat în peste 70 de filme şi 40 de programe de televiziune, inclusiv în „Game of Thrones”.

„Este un artist strălucit care a oferit atât de multe interpretări memorabile în timpul carierei lui ilustre”, a transmis fondatorul şi producătorul festivalului Capri, Hollywood, Pascal Vicedomini.

Între cei care au primit Capri Legend Award se numără Terry Gilliam, Omar Sharif, Ben Kingsley, Samuel L. Jackson, Faye Dunaway, Vanessa Redgrave şi Helen Mirren.

Festivalul va avea loc în perioada 26 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019. În deschidere va fi proiectat cel mai nou film al lui Adam McKay, „Vice”, care a primit şase nominalizări la Globurile de Aur, inclusiv la categoria „cel mai bun actor în rol principal”(Christian Bale).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.