Actorul Andy Garcia, născut în Havana şi stabilit de la vârsta de 5 ani în Statele Unite, a transmis un mesaj după moartea lui Fidel Castro în care îşi exprimă părerea de rău pentru suferinţele pe care poporul cubanez le-a trăit în anii în care liderul revoluţiei a condus ţara, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul şi regizorul a transmis într-un comunicat de presă: ”Simt nevoia să îmi exprim durerea pe care o simt pentru toţi cubanezii din Cuba şi din afara ei care au suferit atrocităţile şi represiunea provocate de Fidel Castro şi regimul lui totalitar. Promisiunile aşa-zisei sale revoluţii a pluralismului şi democraţiei sunt şi continuă să fie o promisiune falsă şi o trădare a tuturor drepturilor omului”.

El a vorbit despre persecuţiile şi încarcerarea dizidenţilor politic şi a celor din comunitatea LGBT, dar şi a îngrădirii libertăţilor religioase şi electorale.

”Execuţiile, persecuţia şi încarcerarea dizidenţilor politic şi a membrilor comunităţii LGBT, îngrădirea presei libere, a libertăţilor electorale şi religioase sunt moştenirea pe care o lasă. A susţinut că istoria îl va absolvi, dar îl poate şi condamna”, a mai scris el. 

Andy Garcia spune că va fi alături, aşa cum am făcut-o mereu, de cubanezii care ”iubesc, preţuiesc şi celebrează libertatea, oamenii muncitori, care îşi deschid inimile şi casele tuturor, fie în Cuba, fie în exil”.

”Mă rog pentru ce m-am rugat mereu: revizuirea Constituţiei noastre şi libertatea absolută a oamenilor din Cuba. Acest vis este foarte viu, această luptă este foarte vie. Să lăsăm spiritul lui Jose Martin şi al lui Martin Luther King să ne arate drumul”, a încheiat actorul.

Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani. Fratele fostului preşedinte, Raul Castro, a precizat că Fidel Castro, "comandantul şi liderul Revoluţiei cubaneze" a murit pe 25 noiembrie, la ora 22.29, şi că va fi incinerat în cursul zilei de sâmbătă.

Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape jumătate de secol înainte de a preda puterea fratelui său, Raul, în 2008.

Andrés Arturo García Menéndez, născut pe 12 aprilie 1956, în Havana, este actor şi regizor american, cunoscut pentru roluri din filme ca ”The Godfather: Part III” (1990), pentru care a primit o nominalizare la premiile Oscar, ”When a Man Loves a Woman” (1994), cele trei pelicule din franciza ”Ocean's” şi ”Modigliani” (2004). 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.