Actorul Adrian Titieni, care interpretează rolul principal în lungmetrajul ”Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016, se va întâlni şi va răspunde întrebărilor publicului Festivalului de Film de la Sarajevo, după proiecţia filmului, care va începe luni, de la ora 16.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai recentă peliculă semnată Mungiu va fi prezentată la Teatrul Naţional din Sarajevo, în secţiunea In Focus a festivalului care se desfăşoară în perioada 12 - 20 august şi în cadrul căreia va fi proiectat şi lungmetrajul ”Sieranevada”, de Cristi Puiu.

Programul In Focus, aflat în afara competiţiei, aduce laolaltă cele mai bune producţii cinematografice din regiune, care au avut premiera în ultimul an. Este o selecţie de filme excepţionale care au obţinut premii la festivaluri de prestigiu în lume şi în box office-ul local.

Cele şapte filme cuprinse în secţiune sunt realizate în Franţa, Slovenia, Macedonia, Croaţia, Grecia, Slovenia şi România. Între acestea se află şi ”Death in Sarajevo”, de Danis Tanovic, care a primit premiul FIPRESCI şi marele premiu al juriului la Berlinala 2016.

”Bacalaureat”, cu Adrian Titieni, Maria Drăguş şi Lia Bugnar în rolurile principale, este un film verosimil care vizează schimbarea prin educaţie a lucrurilor care nu ne mulţumesc, potrivit descrierii făcute de regizorul Cristian Mungiu într-un interviu acordat News.ro.

Peliculele ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, şi ”Câini”, de Bogdan Mirică, au fost selectate în competiţia oficială, la Sarajevo.

Anul acesta, juriul competiţiei festivalului este condus de cineastul palestinian Elia Suleiman şi format din producătorul turc Zeynep Atakan, actriţa elenă Angeliki Papoulia, actorul sârb Nikola Đuričko şi Thomas Hailer, curator al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Peliculele ”Cinema, mon amour” (România-Cehia, 2015), de Alexandru Belc, şi ”Doar o răsuflare” (România, 2016), de Monica Lazurean-Gorgan, au fost selectate în competiţia de producţii documentare a Festivalului de Film de la Sarajevo.

La cea de-a 22-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo, pelicula ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, se numără printre cele 77 de producţii incluse în Programul BH Film, dezvoltat de Asociaţia Cineaştilor din Bosnia şi Herţegovina, în colaborare cu Sarajevo Film Festival. Această a 11-a ediţie a programului va avea loc între 13 şi 20 august.

Proiectul ”I am Hercules” (România - Germania), de Marius Iacob, este unul dintre cele cinci incluse în Docu Rough Cut Selection 2016, iar în cadrul CineLink, care se desfăşoară în perioada 18 - 20 august, a fost selectat proiectul ”Otto The Barbarian”, de Ruxandra Maria Ghiţescu, producător Iuliana Tarnoveţchi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.