”Tramps Against Trump” este un grup care practică un alt tip de activism. Reprezentantele sale, dintre care unele lucrează în industria sexului din Statele Unite, au anunţat că se vor fotografia nud şi vor expedia acele imagini alegătorilor care vor vota împotriva lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane din luna noiembrie, informează dazeddigital.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În noiembrie, americanii vor vota pentru alegerea unui nou preşedinte. Republicanul Donald Trump şi democrata Hillary Clinton - nominalizaţi în mod oficial de partidele lor pentru aceste alegeri - sunt apropiaţi în sondaje şi vor concura umăr la umăr în ceea ce se anunţă să devină una dintre cele mai ”murdare” şi mai divizate bătălii politice din Statele Unite. 

”Va reuşi oare Hillary Clinton să întoarcă pronosticurile sondajelor de opinie şi să îl învingă pe Donald Trump? Sau, oare, un demagog rasist şi sexist va prelua conducerea celei mai puternice ţări din lume?”, se întreabă Dominique Sisley, autoarea acestui articol.

Deşi cei mai mulţi dintre americani spun că nu sunt deloc entuziasmaţi, din motive lesne de înţeles, în privinţa vreunuia dintre cei doi candidaţi, sunt destul de numeroşi aceia care vor face absolut tot ce le stă în putere pentru a preveni victoria lui Trump. 

Grupul activist ”Tramps Against Trump” este atât de decis să blocheze accesul miliardarului Trump la Casa Albă, încât reprezentantele sale au anunţat că vor expedia selfie-uri nud acelor cetăţeni americani care vor refuza să voteze pentru candidatul republican. 

Urmând exemplul campaniei ”Sluts Against Harper” din Canada - care a contribuit la răsturnarea pronosticurilor şi la desemnarea lui Justin Trudeau în funcţia de prim-ministru -, activistele din Statele Unite au promis că vor trimite fotografii nud oricărui cetăţean american care prezintă dovezi fotografice solide care să ateste faptul că a votat împotriva lui Donald Trump.

Potrivit fondatoarei grupului activist ”Tramps Against Trump”, cunoscută sub pseudonimul Jessica Rabbit, noua campanie reprezintă în acelaşi timp o modalitate eficientă de a-i încuraja pe tinerii americani să îşi ia viitorul în mâini şi să înţeleagă mai bine puterea pe care o au voturile lor. ”Reprezentanţii tuturor genurilor se dezbracă! E minunat!”, a spus ea.

Autoarea articolului a realizat şi un scurt interviu cu Jessica Rabbit, discutând despre această campanie inedită şi despre posibilitatea ca ea să schimbe lumea. 

Prezentăm mai jos acest interviu:

Reporter: Înainte de toate, spune-mi mai multe despre procesul fondator care a dus la înfiinţarea grupului ”Tramps Against Trump”. Ce anume te-a determinat să îl înfiinţezi?

Jessica Rabbit: Pe măsură ce procesul electoral american a început să înainteze, noi am început la rândul nostru să înţelegem că Donald Trump era o ameninţare reală, nu doar o glumă. Aşadar, i-am contactat pe autorii campaniei ”Sluts Against Harper” şi i-am rugat să ne explice ce ar însemna pentru noi dacă am translata campania lor în contextul american. Ne-au susţinut foarte mult şi ne-au ajutat să pornim această iniţiativă. Comunitatea activistă pozitivă din industria sexului este unită dincolo de graniţe şi vrea ca bărbaţii misogini să nu ajungă în guvern. Sperăm că acest tip de campanie va continua să fie translatat şi în alte ţări din lumea întreagă.

Reporter: O parte dintre voi, cei care v-aţi implicat în această campanie, lucraţi în industria sexului. Cum ar dăuna Trump carierelor voastre şi care sunt cele mai mari îngrijorări ale voastre? 

Jessica Rabbit: Nu sunt sigură dacă Trump va înrăutăţi climatul politic pentru muncitorii din industria sexului, dar, bazându-ne pe opinia sa degradantă despre femei, putem să presupunem că o victorie a lui nu va reprezenta un lucru bun pentru comunitate. Acestea fiind spuse, am subliniat în mod intenţionat implicarea angajatelor din industria sexului în această campanie, nu din frica de ceea ce ar putea să se întâmple, ci pentru a creşte vizibilitatea angajaţilor din industria sexului în societatea noastră.

Reporter: Cum ţi se pare că industria sexului este portretizată în societatea americană?

Jessica Rabbit: Angajaţii din industria sexului sunt consideraţi invizibili de comunitatea activistă sau sunt consideraţi ca nişte oameni care au nevoie de a fi ”salvaţi”, când, în realitate, multe mişcări şi campanii s-au sprijinit pe angajaţii din industria sexului. Revoltele din Stonewall au fost pornite de transsexualii WOC (”Women of Color”) care lucrau în industria sexului, dar, cu toate astea, mişcarea LGBT a şters foarte repede această parte a istoriei sale, pentru a se distanţa de ea, pentru a se angaja în politici respectabile, duse de cei mai privilegiaţi din comunitatea lor. Noi refuzăm să fim consideraţi invizibili, aceste persoane sunt membri de o importanţă crucială pentru comunitatea activistă şi pentru comunitatea angajaţilor din industria sexuală. Sunt oameni puternici, inteligenţi şi mult mai versaţi în politicile sexuale decât oricine altcineva din acest domeniu. Cunoştinţele despre sexualitate reprezintă moneda lor de schimb. Au atât de multe lucruri de oferit, iar noi avem atât de multe lucruri de învăţat de la ei. Suntem dispuşi să facem auzite vocile lor şi să le oferim un loc în care să nu le fie niciodată ruşine, din care să nu fie niciodată ”salvaţi”, în care munca lor este celebrată, iar vocile lor sunt auzite. Doar acest lucru este în sinea lui radical. Angajaţii din industria sexului au fost adeseori în primele rânduri ale activismului de-a lungul istoriei, iar noi dorim să participăm la un efort internaţional pentru a evidenţia contribuţia lor. Nu poţi să creezi o campanie care să aibă sens, referitoare la sex şi politicile în privinţa genului, fără să îi incluzi pe angajaţii din industria sexului. 

Reporter: Care au fost reacţiile după ce aţi demarat acest proiect?

Jessica Rabbit: Copleşitoare. Uluitoare. Hilare. Am văzut cum ”Tramps Against Trump” s-a tradus în pancarte de protest, iar pancarte cu mesajul ”Trump Vs. Tramp” au circulat chiar printre participanţii de la RNC (Convenţia Naţională a Republicanilor). Indiferent dacă e bine sau rău, noi am reuşit să infiltrăm în dezbaterile publice retorica acestei campanii. Am creat limbajul şi ideile pe care oamenii le folosesc acum când discută despre aceste lucruri. E un lucru atât de puternic! Nu ne vine să credem. Nici nu visam ca iniţiativa noastră să aibă un impact major deja, iar acum lucrăm din răsputeri pentru ca acest impact să devină şi mai amplu şi mai puternic în fiecare zi.

Reporter: A intrat în contact cu voi vreunul dintre susţinătorii lui Trump? Cum vă descurcaţi cu criticile lor?

Jessica Rabbit: Da, bineînţeles. Ne distrăm atât de bine cu aceia care ne urăsc. Suporterii lui Trump sunt incredibil de proşti - atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere social -, încât noi pur şi simplu stăm în jurul lor şi râdem atunci când ei îşi arată dinţii furioşi spre noi. Unde sunt însă aceia care ne urăsc şi care sunt inteligenţi? Încă îi aşteptăm.

Reporter: Aţi făcut vreo stategie pentru a face faţă perioadei în care vor avea loc alegerile, spre sfârşitul anului? Îmi imaginez că veţi fi ”bombardaţi” destul de rău.

Jessica Rabbit: Avem pregătite deja câteva strategii, pe care le vom implementa în funcţie de duritatea cu care vom fi loviţi. Ideea principală este aceea de a organiza o uriaşă petrecere nud, cu câteva preparate culinare şi activişti care vor transmite selfie-uri nud toată ziua. Suntem în discuţii cu prietenii noştri din industria tehnologiei pentru a crea nişte filtre automate. Avem timp, aşadar nu suntem încă îngrijoraţi, nici prea concentraţi pe ziua alegerilor prezidenţiale. Sunt atât de multe lucruri pe care vrem să ne concentrăm mult mai mult şi să le realizăm înainte de momentul propriu-zis al alegerilor.

Reporter: Spui că nu susţii în mod special niciunul dintre partide. Spui asta pentru că nu te simţi atrasă în mod special de niciunul dintre ele sau pentru că vrei să rămâi, în mod intenţionat, imparţială?

Jessica Rabbit: Aş spune că amândouă sunt valabile. Suntem conştient imparţiali, pentru că nu vrem să ne îndepărtăm de oameni după ce aceste alegeri se vor încheia. Vrem ca oamenii să vină şi să voteze. Asta e prioritatea cea mai mare. De asemenea, vrem să criticăm pe toată lumea. Nimeni nu este la adăpost în faţa grupului ”Team Tramps”. Nu ne lăsăm orbiţi de partidele politice. Toate alegerile reprezintă un show de rahat, semănând cu un fel de episod final al Americii, iar ei (politicienii, n.r.) depun acum ultimele eforturi pentru a-şi atinge scopul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.