Academia spaniolă de film a anunţat că va lua în calcul pentru premiile Goya 2021 producţiile lansate online, scrie El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Urmând exemplul Academiei americane de film (Oscar), spaniolii vor permite lungmetrajelor programate iniţial să fie lansate în cinema, dar care au avut premiera online, să concureze pentru trofeele Goya acordate la începutul anului viitor.

Această măsură va fi respectată doar pentru cea de-a 35-a ediţie a ceremoniei Goya.

„În momentul în care sălile de cinema vor putea fi redeschise în condiţii de siguranţă şi vor fi reluate proeicţiile, Academia va revizui măsura şi ar putea să o elimine”.

Lungmetrajul „Dolor y gloria”, scris şi regizat de Pedro Almodóvar, a fost marele câştigător al galei premiilor Goya 2020, care a avut loc în Málaga. El a fost recompensat cu şapte trofee, între care pentru scenariu original, regie şi cel mai bun film, actor în rol principal (Antonio Banderas) şi actriţă în rol secundar (Julieta Serrano).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.