Academia americană de film (AMPAS), care acordă anual premiile Oscar, a anunţat că numărul celor invitaţi în for în 2021 va fi redus aproape la jumătate faţă de ultimul an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După mai mulţi ani în care numărul cineaştilor incluşi în for a crescut semnificativ, pentru a extinde diversitatea rasială, etnică şi de gen în rândul membrilor săi, miercuri AMPAS a precizat că anul acesta va reduce mult numărul celor invitaţi să fie membri, la aproximativ jumătate faţă de anii anteriori.

Ca urmare a scandalurilor #OscarsSoWhite din 2014 şi 2015, ani în care la Oscar nu a existat nicio persoană de culoare între nominalizaţi, Academia şi-a stabilit drept obiectiv dublarea, până în 2020, a numărului femeilor şi a reprezentanţilor comunităţilor etnice şi rasiale slab reprezentate.

AMPAS şi-a atins obiectivul. Numărul femeilor din Academie a ajuns de la 1.446, în 2015, la 3.179, în 2020. Numărul persoanelor de culoare a fost triplat, de la 554, în 2015, la 1.787, în 2020.

Pentru a face asta, Academia a mărit anual numărul invitaţilor. În iunie 2015, au fost invitaţi 322 de profesionişti din industrie, un record la acel moment pentru organizaţie. În iunie 2020, Academia a invitat 819 membri noi, aducând totalul la 9.900, aproximativ dublu faţă de 2015, când erau 5.800.

Organizaţia a transmis acum că va continua să selecteze noi membri, în baza calificării profesionale, prioritizând reprezentarea şi incluziunea, ca parte a iniţiativei sale „Aperture 2025”.

În 2020, femeile reprezentau 33% din totalul membrilor, iar persoanele de culoare, 19%.

Consiliul guvernatorilor Academiei a votat liniile directoare pentru fiecare breaslă a sa pentru a fi stabiliţi noii invitaţi. Cei care au fost nominalizaţi la Oscar vor fi luaţi în considerare fără limitări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.