A patra ediţie a festivalului Película va începe miercuri, la Bucureşti, şi propune proiecţii, ateliere culinare şi demonstraţii de dans, activităţi ce vor avea loc până duminică la Cinema „Elvire Popesco”, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Ţăranului, J’ai Bistrot, Gastropub şi Vino Wines&More.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brazilia este ţara în focus la ediţia de anul acesta. 

Unul dintre filmele emblematice ale Braziliei, „Central do Brasil” (1998), regizat de Walter Salles, va deschide, miercuri, ediţia a patra a festivalului Película. Filmul prezintă călătoria pe care o întreprind o fostă profesoară, care scrie scrisori pentru oamenii analfabeţi, şi un băiat, rămas orfan de mamă, în căutarea tatălui pe care el nu l-a cunoscut niciodată.

Lungmetrajul are în palmares peste 30 de premii şi nominalizări în festivaluri internaţionale. A avut premiera la Berlinala din 1998, unde a fost recompensat cu Ursul de Aur şi alte două distincţii, inclusiv pentru cea mai bună actriţă (Fernanda Montenegro). A fost nominalizat la categoriile „cel mai bun film într-o limbă străină” şi „cea mai bună actriţă în rol principal” ale premiilor Oscar şi a primit, în 1999, Globul de Aur şi trofeul BAFTA pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Competiţia Película din acest an include cinci filme din Brazilia, Peru, Mexic, Argentina şi Chile, care tratează probleme sociale.

Au fost selectate: „Benzinho” (Brazilia-Uruguay, 2018), de Gustavo Pizzi, „Cancion Sin Nombre” (Peru, 2019), de Melina León, „La Camarista” (Mexic, 2018), de Lila Avilés, „Rojo” (Argentina, 2018), de Benjamin Naishtat, „Tarde Para Morir Joven” (Chile, 2018), de Dominga Sotomayor.

Filmul de închidere, „Tango Suomi”, coproducţie Argentina-Finlanda, va fi proiectat în prezenţa regizoarei şi producătoarei Gabriela Aparici. Conform tradiţiei anuale, proiecţia va fi urmată de o seară de milonga în atriumul Institutului Francez.

Programul festivalului, care poate fi consultate pe site-ul peliculafiesta.ro, cuprinde un workshop de gastronomie braziliană, junul de poveşti din America Latină cu Amalia Enache şi unul în care copiii vor învăţa cum se face o piñata. Vor avea loc demonstraţii de capoeira, samba şi bossa-nova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.