Actriţa franceză Patricia Millardet, cunoscută pentru rolul judecătoarei din serialul "Caracatiţa/ La Piovra", a murit marţi, la spitalul San Camillo din Roma în urma unei crize cardiace. Artista avea 63 de ani, scrie La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născută în 1957 la Mont-de-Marsan, în regiunea Nouvelle-Aquitaine, Patrica Millardet împlinise 63 ani la 24 martie. 

În Italia, unde a locuit de la sfârşitul anilor '80, a devenit cunoscută marelui public de când a interpretat-o pe incoruptibila judecătoare Silvia Conti din "Caracatiţa/ La Piovra", serialul în care Michele Placido a fost comisarul Cattani între anii 1989 şi 2001. 

"Cred că Silvia place publicului pentru că este morală, curată. La început, mi-a fost teamă de acest rol, eram nervoasă. Pentru a face un personaj adevărat e nevoie să crezi profund iar eu m-am forţat să gândesc şi să acţionez ca ea. M-am distrat mult interpretând-o, este aşa de sigură pe ea", povestea actriţa. 

În cariera sa a apărut în multe producţii cinematografice şi de televiziune. Unul dintre primele ei roluri a fost cel din filmul "The Time of Apples 2" din 1982. A debutat în cinema-ul italian în 1987 cu filmul de televiziune de Carlo Lizzani "Assicurazione sulla morte". În 1990, a jucat în "Il sole anche di notte", de Paolo şi Vittorio Taviani.

A devenit celebră odată cu apariţia în serialul "La Piovra", pe Rai 1. 

Între 2001 şi 2003 a fost printre protagoniştii din "Il bello delle donne" difuzat de Canale 5, unde a interpretat personajul Angelina Brusa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.