Zoom anunţă că toţi utilizatorii, inclusiv cei care folosesc produsul gratuit, vor beneficia de criptare după ce iniţial a afirmat că va cripta doar conferinţele video ale utilizatorilor plătitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiar dacă şi-a adus consilier tehnic cu renume, pe Alex Stamos, fostul şef pe securitate de la Facebook, comunicarea şi strategia Zoom nu a scăpat deocamdată de deja caracteristicile bâlbâieli.

Zoom a devenit, pe fondul pandemiei, vedeta comunicărilor video, crescând spectaculos în special în primele luni ale anului. Faptul că acomoda un mare număr de participanţi, spre deosebire de restul produselor, a jucat un rol esenţial în succesul înregistrat de Zoom.

Însă, faima a scos la lumină şi numeroase probleme de securitate şi intimitate. Au existat inclusiv cazuri în care oficialii companiei au fost prinşi minţind în legătură cu funcţiile de securitate ale produsului pe care-l vând.

Unul dintre upgrade-urile promise atunci de Zoom a fost criptarea end-to-end a comunicărilor video folosind protocolul AES 256 GCM. La acea vreme, Zoom şi noul consilier, Alex Stamos, au spus că decizia corectă pentru business este ca doar utilizatorilor plătitori să le fie activată criptarea.

Acum, cei de la Zoom spun că este mai bine ca toţi utilizatorii, atât cei plătitori, cât şi cei care folosesc gratuit serviciul, să beneficieze de criptare. Singurul “catch” va fi că utilizatorii plătitori vor trebui să treacă printr-un proces de verificare prin care să-şi confirme numărul de telefon.

Zoom va începe să testeze criptarea end-to-end a conferinţelor video în luna iulie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.