Formatul Stories, împrumutat de la Snapchat de foarte multe platforme online, va dispărea în curând complet de pe YouTube.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

YouTube anunţă că formatul Stories nu va mai fi disponibil decât până la 26 iunie. După această dată, nu vor mai putea fi create postări în acest format.

În plus, orice postare în format Stories postată de acum şi până pe 26 iunie va dispărea din cadrul platformei la şapte zile după publicare.

Platforma video deţinută de Google rămâne acum să se concentreze pe video, în special pe formatul vertical, a cărui popularitate a crescut în ultima vreme şi care deja acomodează reclame.

YouTube a început să testeze formatul Stories în 2017, însă, pe atunci, îl numea Reels - nume la care a renunţat un an mai târziu şi care avea să fie ales de Meta pentru filmările verticale.

Formatul Stories, făcut celebru de Snapchat, a fost copiat de numeroase alte platforme online. Dincolo de YouTube, Facebook şi Instagram, acesta a mai fost folosit, printre alţii, de Twitter şi LinkedIn, ambele renunţând la el între timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.