Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a lansat marţi primul său telefon pliabil, Mi Mix Fold, cu intenţia de a concura pe piaţa premium companii precum Samsung, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mi Mix Fold are un ecran de 8,01 inchi atunci când este deschis. Când este pliat, telefonul are ecran şi pe spate. De asemenea, noul dispozitiv include primul cip pentru cameră foto al  Xiaomi, Surge C1.

Alte funcţii importante ale Mi Mix Fold sunt patru boxe fabricate de Harman Kardon, procesor Qualcomm Snapdragon 888, conectivitate 5G şi cameră cu trei lentile.

Preţul Mi Mix Fold porneşte de la 9.999 yuani chinezeşti (1.521 dolari) şi ajunge la 10.999 yuani (1.673 dolari). O ediţie specială a telefonului, cu o carcasă ceramică specială. Va fi comercializată la 12.999 yuani (1.978 dolari).

Xiaomi urmeaxă exemplul altor producători de smartphone-uri, între care Samsung şi Huawei, pe piaţa telefoanelor pliabile.

Un analist şef al CCS Insight, Ben Wood, a spus că seria de smartphoine-uri pliabile ”reflectă nevoia urgentă” ca producătorii de telefoane să îşi diferenţieze dispozitivele premium.

”Telefoanele pliabile rămâm o nişă experimentală. Deşi noul dispozitiv al Xiaomi va genera un interes mare, este neclar cum va ajunge conceptul de design la consumatorii din piaţă. Mă aştept la alte câteva generaţii experimentale”, a spus analistul.

Mi Mix Fold conţine un cip numit Surge C1, proiectat de Xiaomi. Este primul cip de imagine al companiei chineze, iar directorul general Lei Jun a afirmat că ”îmbunătăţeşte semnificativ” calitatea imaginii fotografiilor făcute cu dispozitivul pliabil. Acesta a vorbit şi despre capacitatea de a fotografia la lumină scăzută.

Lei a spus că Xiaomi lucrează la aceste cipuri din 2014. În 2017, compania a lansat Surge S1, primul său procesor de smartphone care a ajuns să fie folosit într-un dispozitiv de nivel mediu numit Mi 5C. Xiaomi se alătură celor de la Apple şi Samsung, concentrându-se pe proiectarea cipurilor. Deşi foloseşte în continuare procesoare Qualcomm în telefoanele sale high-end, lansarea Surge C1 evidenţiază ambiţiile companiei în spaţiul semiconductorilor.

Războiul comercial SUA-China a intensificat presiunea asupra Beijingului de a deveni mai autonom în domeniul semiconductorilor.

O serie de companii chineze de tehnologie, inclusiv Baidu şi Alibaba, s-au concentrat pe proiectarea de semiconductori.

Şeful Xiaomi a lăsat să se înţeleagă că vor fi dezvoltate şi alte cipuri.

”Dorim să urcăm pe vârful tehnologiilor inovatoare ... şi nu vom opri explorarea noastră (de cipuri)”, a spus Lei în mandarină, potrivit unei traduceri oficiale în limba engleză.

Xiaomi şi-a făcut un nume şi s-a dezvoltat prin vânzarea de telefoane cu specificaţii înalte la preţuri mici. Dar acum se îndreaptă către segmentul premium al pieţei.

Mi Mix Fold face parte din acest efort şi urmează lansării de luni a telefoanelor Mi 11 Pro şi Mi 11 Ultra.

Xiaomi are acum în gamă smartphone-uri cu preţuri de la 3.299 yuani la 12.999 yuani, a spus Lei.

Acest lucru ar putea ajuta compania să apeleze la o gamă mai largă de utilizatori din diferite segmente de preţ, în încercarea sa de a cooncura Apple şi Samsung, cei mai mari doi producători de smartphone-uri.

Xiaomi încearcă să atragă utilizatori cu servicii premium care sunt compatibile cu Mi Mix Fold. Cumpărătorii dispozitivului pliabil vor putea beneficia de avantaje, inclusiv repararea mai ieftină a ecranului pentru prima defecţiune şi asistenţă dedicată pentru clienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.