Compania aeriană Wizz Air a anunţat marţi că deschide a 31-a bază la Bacău, unde va aloca două aeronave Airbus A320, urmând să lanseze 12 noi rute către şase ţări începând cu 29 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Wizz Air a anunţat astăzi deschiderea celei de-a 31-a baze la Bacău. Compania aeriană va aloca două aeronave Airbus A320 pe aeroportul Bacău în noiembrie 2020. Odată cu înfiinţarea noii baze, Wizz Air a anunţat şi lansarea a 12 noi rute din Bacău către şase ţări începând cu 29 octombrie 2020. Aceasta este a şaptea bază a companiei din România şi a doua în regiunea istorică a Moldovei din România, după cea de la Iaşi", precizează compania, într-un comunicat.

Biletele pentru toate rutele noi pot fi deja rezervate pe site-ul companiei sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene cu preţuri începând de la 89 lei. Tariful este pentru un singur segment, inclusiv taxa de administrare şi include un bagaj de mână. Trollerul şi orice bagaj adiţional de cală sunt tarifate adiţional.

"Preţul se aplică doar rezervărilor efectuate pe wizzair.com şi prin intermediul aplicaţiei WIZZ pentru mobil. Numărul de locuri la tarifele indicate este limitat", precizează compania.

Cele două aeronave Airbus A320 vor susţine operaţiunile a 12 noi rute către: Torino, Veneţia Treviso, Bologna, Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Catania (Italia), Larnaca (Cipru), Londra Luton, Liverpool (Marea Britanie), Memmingen / München Vest (Germania), Billund (Danemarca) şi Bruxelles Charleroi (Belgia).

"Compania aeriană este sigură că, odată cu înfiinţarea celei mai noi baze, aceasta va aduce mai multă creştere economică în regiune prin dezvoltarea conexiunilor dintre estul României şi alte ţări europene, oferind în acelaşi timp oportunităţi de călătorie accesibile pentru pasagerii săi. Noua bază din Bacău va crea peste 70 de noi locuri de muncă directe în cadrul companiei şi multe alte locuri de muncă în industriile asociate", precizează compania.

De asemenea, compania aeriană a anunţat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea şi siguranţa clienţilor şi ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabină având şi mănuşi. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al companiei, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală. Fiecare pasager primeşte la intrarea în aeronavă şerveţele igienizante, revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless.

Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.

"Deschiderea celei mai noi baze Wizz Air şi alocarea a două aeronave moderne, de ultimă generaţie, subliniază importanţa pieţei româneşti pentru operaţiunile noastre. Adăugând astăzi 12 noi rute interesante şi păstrând protocoalele noastre de igienizare la cele mai înalte standarde, suntem siguri că tarifele ultra-reduse ale Wizz Air şi reţeaua de rute extraordinare vor face călătoriile să fie accesibile pentru tot mai mulţi pasageri din România", spune József Váradi, CEO-ul Wizz Air Group, a declarat marţi în cadrul conferinţei de presă de la Bacău.

La rândul său, Oana Daniela Chelaru, preşedinte executiv al Aeroportului Internaţional George Enescu din Bacău, a spus că mai multe proiecte de modernizare au fost implementate pe Aeroportul Internaţional George Enescu din 2015.

"Investiţiile au inclus construcţia unui nou terminal de pasageri, turnul de control al traficului aerian, parcări şi alte construcţii necesare unei infrastructuri aeroportuare moderne. De asemenea, un alt proiect foarte important, în curs, urmăreşte creşterea capacităţii portante şi modernizarea pistei şi a suprafeţelor de mişcare aferente. Există investiţii prin care administraţia aeroportului doreşte să îmbunătăţească condiţiile de procesare a pasagerilor, să atragă noi operatori aerieni şi, evident, zboruri şi destinaţii noi spre Bacău şi dinspre Bacău", arată Oana Daniela Chelaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.