Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieţei transportului aerian de pasageri din România, a transportat peste 5,5 milioane de pasageri la nivel naţional în 2016, o creştere de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat joi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wizz Air a deschis două noi baze pe parcursul anului trecut, la Iaşi şi la Sibiu, şi a adăugat două noi aeroporturi, Satu Mare şi Suceava, reţelei din România, care este acum compusă din zece aeroporturi.

Pentru acest an, compania a anunţat deja adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca şi Craiova, precum şi iniţierea a 15 rute noi către 9 ţări din România.

Anul acesta, operatorul aerian va avea 22 de aeronave la bazele din România, inclusiv 5 aparate de zbor Airbus A321 cu 230 de locuri, şi va ajunge la 750 de angajaţi.

Reţeaua de zbor Wizz Air din România este alcătuită în prezent din 133 de rute, inclusiv o cursă internă între Bucureşti şi Cluj-Napoca.

“2016 a fost un an excepţional pentru Wizz Air. Ne-am menţinut poziţia solidă de lider şi cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est. (...) Modelul nostru eficient, ultra low-cost, ne va permite să ne continuăm creşterea importantă şi să extindem constant reţeaua pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pasagerilor”, a declarat directorul executiv al Wizz Air, Jozsef Varadi.

În total, Wizz a transportat 23 de milioane de pasageri în 2016, în creştere cu 19% faţă de anul anterior, la nivel european.

La finalul anului trecut, compania conecta 134 de destinaţii din 40 de ţări, cu un total de 519 rute la vânzare. 

Pe piaţa din România, principalii concurenţi ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair şi Lufthansa.

Compania aeriană Blue Air a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un număr record de 2,62 milioane pasageri, cu 73% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă din 2015, potrivit informaţiilor trimise de companie la solicitarea News.ro.

Blue Air rămâne, astfel, a doua companie din România din punctul de vedere al numărului de pasageri, după Wizz Air, care a anunţat că a ajuns la peste 4 milioane de pasageri transportaţi în primele nouă luni din 2016.

Pe poziţia a treia se află compania de stat Tarom, cu 1,9 milioane de pasageri în perioada ianuarie-septembrie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.