Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere puternică, după ce preşedintele Donald Trump a anunţat că întrerupe negocierile cu palamentarii democraţi referitoare la noul program de stimulare a economiei afectate de coronavirus până după alegerile prezidenţiale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile erau în creştere înainte de anunţul preşedintelui, dar au trecut pe scădere după comentariile făcute de Trump pe Twitter.

Titlurile au atins un minim al şedinţei după tweet-ul preşedintelui, indicele S&P 500 coborând cu peste 2% de la maximul atins în timpul tranzacţiilor.

”Mare parte din creşterea care a avut loc în ultima săptămână s-a bazat pe speranţele că va fi aprobat noul program de stimulare. Acum vor fi mult mai puţine motive să punem banii la lucru înainte de alegeri”, a declarat Robert Phipps, director la Per Stirling Capital Management în Austin, Texas.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în declin cu 1,35%, S&P 500 cu 1,41%, iar Nasdaq Composite cu 1,58%.

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a avertizat marţi că redresarea economiei americane este departe de a fi încheiată.

Powell a spus că redresarea internă ar putea să dea înapoi dacă noul coronavirus nu va fi adus sub control, iar creşterea susţinută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.