Indicii bursieri de pe Wall Street au început miercuri trimestrul al doilea cu un declin de peste 4%, din cauza unui avertisment sumbru din partea administraţiei Trump, potrivit căruia bilanţul deceselor provocate de coronavirus ar putea fi de până la 200.000, investitorii încercând să se retragă către active sigure, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq Composite au scăzut fiecare cu 4,4%.

În primele trei luni ale anului, indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din 1987, în timp ce S&P 500 a consemnat cel mai grav declin de la criza financiară din 2008, pe fondul dovezilor tot mai clare referitoare la impactul economic al pandemiei de cronavirus.

Datele economice p au arătat că activităţile manufacturiere din Statele Unite s-au contractat sub aşteptări în luna martie, dat perturmările provocate de pandemia de coronavirus au făcut ca noile comenzi primite de fabrici să atingă cel mai redus nivel din ultimii 11 ani, consolidând opinia economiştilor că ecomia americană este în recesiune.

De asemenea, oprirea activităţilor de către companii, în urma  măsurilor autorităţilor de a limita răspândirea coronavirusului a făcut ca numărul locurilor de muncă din sectorul privat să scadă în ultima lună cu 27.000, acesta fiind primul declin consemnat din sepembrie 2017, potrivit datelor publicate de ADP National Employment Report.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.