Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,2% în primele şapte luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%), la comerţul cu autovehicule (+6,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,0%).

În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019, comparativ cu primele şapte luni ale lui 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie-iulie a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,9% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,5%), serviciile de coafură şi alteactivităţi de înfrumuseţare (+18,3 %), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+15,9%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,5 %).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi turoperatorilor ascăzut cu 9,9%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada ianuarie-iulie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,2% mai mare comparativ cu primele şapte luni din 2018.

În luna iulie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,4%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitatea scăzut cu 1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 10,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,9%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 5,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele şapte luni faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior atât ca serie brută cu 13,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,1%).

Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-3,7%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 4,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie brută, în luna iulie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 7,4% datorată creşterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+17,0 %), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,5 %), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,2 %) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019faţ ă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 1%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi reparare a autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2019, comparativ cu luna iulie 2018 a înregistrat o creştere cu 10,2% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,8%), activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+12,1%), comerţul cu pieseşi accesorii pentru autovehicule (+10,7 %) şi la comerţul cu autovehicule (+9,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019a înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de luna iulie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,3% mai mare comparativ cu luna iulie 2018, creştere susţinută de activităţile despălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%) şi de activităţile de jocuri de noroc şialte activităţi recreative (+0,1%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi turoperatorilor a scăzut cu 15,1%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019 a crescut cu 6,2% comparativ cu luna iulie 2018.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.