Producătorul german de automobile Volkswagen va elimina multe modele cu motoare cu combustie internă până la sfârşitul deceniului şi va vinde mai puţine maşini în general, pentru a se concentra pe producerea de vehicule premium, mai profitabile, a declarat miercuri directorul financiar al grupului, Arno Antlitz, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ţinta cheie nu este creşterea. Suntem (mai concentraţi) pe calitate şi pe marje, mai degrabă decât pe volum şi cota de piaţă”, a declarat Arno Antlitz pentru ziarul Financial Times.

 Antlitz a spus că VW îşi va reduce gama de maşini pe benzină şi diesel, care constă din cel puţin 100 de modele răspândite în mai multe mărci, cu 60% în Europa în următorii opt ani.

Potrivit FT, noua strategie a VW este un semn al schimbărilor profunde în sectorul auto, care a încercat de zeci de ani să mărească profiturile prin vânzarea unui număr mare de maşini în fiecare an, chiar dacă acest lucru necesită reduceri mari.

Fostul director general al VW, Martin Winterkorn, care a demisionat în urma scandalului emisiilor diesel, îşi propusese să învingă Toyota şi General Motors la titlul de ”lider în funcţie de volum” până în 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.