Veniturile din servicii de comunicaţii ale Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, au atins 707,2 milioane euro în ultimul an fiscal, început la 1 aprilie 2016 şi încheiat la 31 martie 2017, în creştere cu 2,7% faţă de anul fiscal precedent, a anunţat marţi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vodafone România a ajuns la 9,44 milioane de clienţi - număr care include clienţii de servicii mobile, servicii de voce şi Internet of Things - la 31 martie 2017, în creştere cu 320.918 faţă de anul fiscal 2015-2016, a precizat grupul.

Din numărul total de clienţi, 8,74 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) mobil al Vodafone România a ajuns la 6,1 euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017.

La finalul lunii martie, 41% dintre clienţii din România ai Vodafone erau abonaţi, iar restul de 59% aveau cartele preplătite.

Ponderea utilizatorilor de servicii preplătite în baza totală de clienţi mobili a crescut cu 0,2 puncte procentuale faţă de anul precedent.

Compania a înregistrat o creştere puternică, în ton cu avansul general al pieţei româneşti, a traficului de date, cu 100,4% în anul fiscal încheiat în martie, comparativ cu anul fiscal anterior. 

Evoluţia a fost susţinută şi de rata de penetrare a smartphone-urilor în baza de utilizatori, care a crescut cu 3,7 puncte procentuale în anul fiscal 2016-2017, comparativ cu anul fiscal precedent, a mai precizat compania.

Vodafone este al doilea operator de telefonie mobilă din România din punct de vedere al numărului de clienţi, după Orange, dar depăşind cu mult ceilalţi doi rivali - Telekom şi Digi Mobil.

La jumătatea anului 2016, în România erau 22,6 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă, din care mai puţin de jumătate (11,1 milioane) aveau abonamente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.