Operatorul de telecomunicaţii Vodafone România a anunţat luni o nouă echipă executivă pentru Vodafone şi UPC România, ca urmare a aprobării primite din partea Comisiei Europene pentru tranzacţia dintre cele două companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii echipei executive îi vor raporta lui Murielle Lorilloux, CEO al celor două companii, arată un comunicat emis luni.

Noua structură va intra în vigoare de la 1 august 2019, când este estimată finalizarea tranzacţiei. Până atunci, Vodafone şi UPC continuă să opereze ca entităţi separate şi concurente.

Murielle Lorilloux a fost numită CEO Vodafone România în 2017. Ea s-a alăturat Vodafone Group în 2013 ca Chief Commercial Officer al Vodacom DRC, fiind ulterior numită CEO al aceleiaşi companii în 2014. Ȋnainte de Vodafone, Murielle Lorilloux a deţinut diferite poziţii de management în cadrul Orascom Telecom Algeria, Wana Corporate şi Capgemini.

Mostafa El Beltagy va fi numit director consumer business unit. El s-a alăturat echipei Vodafone Egipt în 2009 şi a deţinut o serie de roluri de conducere, inclusiv DirectorCustomer Value Management, Pricing & Commercial Strategy în Egipt, precum şi Director Prepaid Segment în Vodacom, Africa de Sud. În martie 2018, Mostafa El Beltagy s-a alăturat echipei Vodafone România în rolul de Consumer Business Unit Director.

Mihnea Rădulescu, în prezent CEO UPC România, va prelua rolul de director Vodafone Business Unit. Anterior, acesta a fost vice-preşedinte pentru operaţiunile B2B din UPC CEE, coordonând activităţile pentru divizia business din România, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia.

Cătălin Buliga va fi numit technology director. El are o experienţă de 30 de ani în industria telecom, în trei multinaţionale: Telekom (9 ani), Liberty Global (7 ani) şi Vodafone (14 ani). Cătălin Buliga a revenit în echipa Vodafone în septembrie 2015, în rolul de Director Fixed Access Network Engineering and Deployment şi în mai 2016 a fost numit Technology Director. Anterior acestor roluri, a deţinut poziţia de Chief Technology Officer în UPC România şi UPC Ungaria.

Ioana Mihăilescu va fi desemnată director customer operations. Ea s-a alăturat echipei Vodafone în februarie 2012 în rolul de director customer operations support. În 2014, a fost numită director customer value management & channel management şi, după o perioadă de patru ani, a fost promovată în rolul de director customer operations.

Sibaji Biswas va fi numit director finance. El s-a alăturat echipei Vodafone India în 2011, unde a ocupat o serie de roluri în Corporate Finance şi Supply Chain Management fiind, de asemenea, parte a echipei de M&A care a implementat cu succes fuziunea Vodafone Idea. Ulterior, s-a alăturat echipei Vodafone România în aprilie 2017, preluând rolul de Director Finance.

Fragiski Melissa va fi numită director HR & Property. Aceasta s-a alăturat Vodafone în 2012 în rolul de director de resurse umane pentru Vodafone Grecia. În septembrie 2018, s-a mutat în România preluând rolul de director resurse umane în Vodafone România. Fragiski Melissa a avut un rol cheie în alte două achiziţii ale companiei Vodafone şi a coordonat programe transformaţionale de succes.

Livia Dumitrescu va fi numită director Legal & External Affairs. Ea s-a alăturat Vodafone România în februarie 2019. Anterior acestei poziţii, a avut o serie de roluri în domeniul oil & gas şi cel bancar din România, precum şi în firme de avocatură internaţionale în New York şi Londra şi în organizaţii internaţionale.

Răzvan Bogasiu va prelua rolul de Senior Manager, Strategy & Wholesale. El s-a alăturat echipei Vodafone România în 2014 ca Business Development & Strategy Manager. De asemenea, Răzvan Bogasiu deţine şi rolul de Integration Leader, poziţie din care va coordona toate activităţile de integrare, guvernanţă şi urmărirea rezultatelor pe parcursul implementării.

Valeriu Nistor, în prezent director Enterprise Business Unit, a decis să părăsească Vodafone România la data de 31 iulie. El s-a alăturat echipei Vodafone România în 2015 în calitate de Director SME & Corporate. În 2016, Valeriu Nistor a fost promovat în funcţia de Director Enterprise Business Unit.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de ţări, 41 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 30 iunie 2019, Vodafone Group avea 640 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 14 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri.

În mai 2018, Vodafone Group a anunţat un acord de 18,4 miliarde de euro pentru preluarea operaţiunilor Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria şi România.

Liberty Global este prezent în România prin intermediul operatorului de telecomunicaţii UPC, care este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global.

Comisia Europeană a aprobat în 18 iulie, condiţionat, achiziţia de către Vodafone a afacerilor prin cablu ale Liberty Global în România, Cehia, Germania şi Ungaria. În România şi Ungaria, Comisia Europeană nu a identificat probleme legate de un impact asupra concurenţei, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.