Ministrul Economiei, Virgil Popescu, afirmă că sunt companii româneşti care pot produce măşti şi biocide, însă problema este legată de certificarea acestor produse, care se realizează în străinătate, pentru că în România nu există laboratoare care să poată face acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Asta ne dorim. Este evident că România este dependentă de, hai să nu zicem exporturi, pentru că sunt livrări intracomunitare până la urmă. (...) Cred că un grad de integrare mai mare a producţiei ar fi benefic pentru România”, a afirmat ministrul Economiei, miercuri seară, la Digi 24. 
 
În acest context, Virgil Popescu a arătat că în România există companii care au demonstrat că pot produce materiale de care este nevoie, cum ar fi măşti de protecţie sau produse biocide. 
 
Popescu a dat ca exemplu un producător de măşti de protecţie, care asigură aproape de jumătate din necesarul maxim în România.
 
În ceea ce priveşte produsele dezinfectante, ministrul a susţinut că, pe lângă Farmec şi Antibiotice Iaşi, există alţi 10-15 producători mici care pot asigura necesarul, însă spune că problema este legată nu de producţie, ci de certificarea produselor. 
 
"Eu cred că în momentul de faţă în România ne descurcăm cu producţia de biocide. Ceea ce îmi doresc este să avem capacitatea, ca stat, să avem laboratoare care să certifice aceste biocide, să certifice măştile, să certifice combinezoane. Problema este că procesul de acreditare a lor este de lungă durată, nu e simplu, poate să dureze şi un an şi atunci producătorul român trimite în Germania la un laborator şi poate să dureze şi când primeşte certificarea”, a precizat ministrul Economiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.