Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că, din luna mai a acestui an, va creşte producţia de cărbune la Complexul Energetic Oltenia, dar că nu s-a renunţat la strategia de a trece de la cărbune la combustibil regenerabil, cu ajutorul gazului metan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Popescu a declarat la TVR 1, joi seară, că momentan va creşte producţia de cărbune în România. 

”Am luat decizia şi încercăm cu luna mai să creştem producţia de cărbune, acolo unde se poate, la Complexul Energetic Oltenia pe perioada cât se va putea acest lucru”, a declarat Virgil Popescu. 

Ministrul Energiei a mai precizat că, din 2026 - 2027, România va avea mai mult gaz decât poate consuma.  

”Nu ne-am schimbat strategia de a trece de la cărbune la regenerabil cu ajutorul combustibilului de tradiţie, gaz şi trebuie să ne uităm la particularitatea România, avem rezerve de gaze pe care vrem să le aducem  din 2026 - 2027. Începând cu acea dată avem mai mult gaz decât putem consuma, deci suntem un stat independent şi nedependent de importul de gaze naturale. Nu ne schimbăm această strategie”, a mai afirmat Virgil Popescu. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.