Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că instituţiile statului "urmăresc foarte atent" piaţa de carburanţi din România şi face apel la cei care operează staţii de distribuţie a benzinei şi motorinei ca, aşa cum cresc preţurile la pompă atunci când preţul petrolului se majorează pe plan internaţional, să scadă aceste tarife atunci când pe pieţele internaţionale petrolul se ieftineşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Fac un apel către benzinari, să le spunem aşa, către deţinătorii de lanţuri de staţii de carburanţi: aşa cum eventual, vedem, cresc preţurile la motorină şi benzină, să vedem că şi scad în momentul când cotaţiile (pe pieţele internaţionale scad - n.r.).  Vreau toată lumea să fie corectă. Am văzut că motorina a început uşor să crească. Am discutat şi cu Consiliul Concurenţei, urmăresc foarte atent şi ei, ANPC-ul am văzut că urmăreşte atent şi el. Urmărim foarte atent piaţa”, a declarat Virgil Popescu, joi seară, la Digi 24.
 
Popescu s-a arătat convins că vor mai exista fluctuaţii ale preţurilor carburanţilor la pompă. 
 
Ministrul Energiei a reafirmat că România are suficiente stocuri de carburant, arătând că "nu există absolut nicio problemă cu aprovizionarea cu benzină, cu motorină”. Potrivit lui Popescu, România asigură 30% din consumul intern de petrol din producţie proprie, restul de 70% fiind importuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.