Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), liderul pieţei româneşti de asigurări, a înregistrat în primul trimestru din acest an o scădere a primelor brute subscrise în România cu 7,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 131,6 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate marţi de grup, care motivează evoluţia prin plafonarea tarifelor RCA, impusă în noiembrie 2016 de către guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vienna Insurance Group deţine în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă. Anul trecut, VIG a preluat şi AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viaţă.

Evoluţia din primul trimestru vine după o creştere solidă subscrierilor VIG din România în 2016, cu  24,4% faţă de anul anterior, până la 533,4 milioane euro.

”În România, plafonarea instituită de guvern pentru tarifele RCA a avut un impact negativ asupra evoluţiei primelor în ansamblu (-7,5%)”, se arată în comunicat.

Guvernul a plafonat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, preţurile RCA în perioada 18 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, la presiunea patronatelor din transportul rutier. 

Cu toate acestea, VIG a obţinut pe piaţa românească, în primul trimestru, un profit înainte de taxe de 3,2 milioane euro, de peste două ori mai mare decât nivelul din primele trei luni ale anului trecut, de 1,5 milioane euro.

Rata netă combintă a scăzut în primul trimestru cu 4,7 puncte procentuale faţă de perioada echivalentă din 2016, până la 98,1%.

În 2016, grupul austriac a înregistrat în România un profit înainte de taxe de 3,5 milioane euro, după pierderi de 46,4 milioane euro în 2015. 

La nivelul întregului grup, volumul primelor brute subscrise a crescut în primul trimestru cu 0,5%, până la 2,72 miliarde euro.

Profitul net al VIG, la nivelul întregului grup, a crescut cu 27,6%, până la 87,6 milioane euro.

Pentru VIG, piaţa din România - pe care este lider detaşat - este a cincea ca importanţă pe care activează, după Austria, Cehia, Slovacia şi Polonia, unde afacerile depăşesc semnificativ nivelul de pe piaţa românească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.