Producătorul de ţigarete Philip Morris International vrea ca, în timp, să renunţe la producţia ţigărilor clasice şi le recomandă fumătorilor să folosească în locul acestora opţiuni mai puţin riscante, de exemplu ţigările electronice sau dispozitive care încălzesc tutunul comparativ cu fumul de ţigară inhalat, cum este şi iQOS, a declarat, pentru News.ro, vicepreşedintele responsabil cu comunicarea publică şi ştiinţifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem ca, în timp, să renunţăm complet la producţia ţigărilor clasice şi ca fumătorii să folosească produse mai puţin riscante. Pentru că ne dorim ca fumătorii să opteze pentru variante mai puţin periculoase pentru ei. Avem deja drept exemplu Japonia, unde un procent foarte mare de fumători a renunţat la ţigările clasice în favoarea iQOS”, a declarat vicepreşedintele responsabil cu comunicarea publică şi ştiinţifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist, pentru News.ro.

Aceasta spune că, de exemplu în Marea Britanie, numărul fumătorilor care optează pentru ţigări electronice sau tutun încălzit în locul celor clasice a crescut.

Produsul iQOS, prezent în România de peste doi ani, a fost lansat până acum în peste 38 de pieţe, iar numărul de utilizatori a depăşit cinci milioane. 

În România, un număr de 120.000 de fumători au trecut produsele din tutun încălzit, precum iQOS.

”În sectorul tutunului, cei mai mulţi sunt de părere că ar trebui să se opteze pentru variante mai puţin periculoase. Tehnologia deja există. Noi suntem preocupaţi de faptul că tinerii nu ar trebui să folosească ţigările clasice absolut deloc. De aceea, noi precizăm toate aceste aspecte în toate reclamele noastre”, adaugă ea.

Moira Gilchrist subliniază că în prezent miliarde de oameni din întreaga lume fumează.

”Este foarte important să le comunicăm fumătorilor că au şi variante mai bune, mai puţin dăunătoare. Nu cerem să ni se permită reclame şi la TV, dar solicităm să le putem comunica fumătorilor că au şi aceste variante, de exemplu ţigările electronice sau produsele din tutun încălzit. Studiile ştiinţifice efectuate arată că acestea din urmă sunt oricând o variantă mai bună decât ţigaretele clasice”, spune ea.

La rândul său, reprezentantul Universităţii din Louisville, SUA, Brad Rodu, profesor de medicină de origine română, spune că unui fumător îi este extrem de dificil să renunţe la fumat.

”În fiecare an, circa 5% dintre fumătorii renunţă la fumat. Dar uneori ei renunţă şi apoi se apucă iar. Dar este extrem de greu să renunţe definitv la fumat. Soluţia pentru aceştia care nu pot renunţa este să aleagă produse care nu ard tutunul. Nicotina crează dependenţă la fel ca şi cafeina. Fumatul este cel care ucide. Însă fumătorii pot trece la ţigări electronice sau la produse care încălzesc tutunul”, a declarat profesorul Brad Rodu pentru News.ro.

Acesta subliniază că în România ţigările electronice nu prezintă aşa mare interes.

”Dar acum există produse care încălzesc şi nu ard tutunul, cum este cazul iQOS. Aceasta este o opţiune mai puţin nocivă. Fumătorii încearcă diverse metode ca să se lase de fumat, de exemplu terapie în grup sau hipnoză, dar este foarte dificil”, explică el.

Datele Philip Morris International arată că în România sunt circa 5 milioane fumători. Astfel, România este printre primele zece ţări din UE după numărul de fumători raportat la populaţie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.