Amazon a raportat, joi, venituri şi profit peste estimări pentru primul trimestru, informaţii care au dus la creşterea acţiunilor companiei de comerţ electronic cu până la 4%, după închiderea bursei din New York, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a obţinut venituri de 108,52 de miliarde de dolari, faţă de estimarea medie a analiştilor de 104,47 de miliarde de dolari. Profitul pe acţiune este de 15,79 de dolari, peste estimarea de 9,54 de dolari.

Puţine companii au beneficiat de creşterea comerţului online în timpul pandemiei de Covid-19 aşa cum a făcut-o Amazon. Rezultatele din primul trimestru arată că afacerile companiei continuă să fie susţinute de pandemie, veniturile avansând cu 44% în termeni anuali, la 108,5 miliarde de dolari.

Profitul net a crescut de peste trei ori, la 8,1 miliarde de dolari.

Pentru trimestrul al doilea, Amazon anticipează venituri de 110-116 miliarde de dolari, peste estimarea de pe Wall Street, de 108,6 miliarde de dolari.

Compania va organiza evenimentul de vâmzări cu discount Prime Day în luna iunie, ceea ce va avantaja compararea veniturilor cu perioada similară a anului trecut. De regulă acest eveniment anual este organizat în iulie, dar anul trecut a fost amânat până în octombire, din cauza pandemiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.