Pe piaţa din România veniturile grupului Medicover au atins o valoare totală de 42,2 milioane euro în prima jumătate a anului, în creştere cu 17,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel de grup după Polonia şi Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Divizia de Servicii Medicale din România, prezentă prin spitalul şi clinicile Medicover, a înregistrat, după primele şase luni ale anului venituri de 16 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin reţeaua de laboratoare şi centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 26,2 milioane euro.

Medicover, companie internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, şi-a prezentat vineri raportul interimar pentru prima jumătate a anului.

Medicover a raportat o creştere a veniturilor de 13,9% comparativ cu perioada similară din anul trecut, până la o valoare de 323 milioane euro. Medicover este prezentă în România prin reţeaua medicală clinică Medicover şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

„În al doilea trimestru al acestui an am continuat să vedem o creştere generală organică solidă. Ne aşteptăm ca rata de creştere organică a EBITDA pentru 2018 să varieze în intervalul 8-12% şi ne menţinem obiectivul de a avea o rată de creştere a EBITDA compus de 18-20% pe termen mediu, respectiv în perioada 2016-2019”, a declarat Fredrik Rågmark, director general al Medicover.

La nivel de grup, în prima jumătate a anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 17,2%, până la 161,5 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017.

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele şase luni ale anului, în creştere cu 10,9%, până la o valoare de 167 milioane de euro. Rezultatele diviziei de diagnostic au fost susţinute de evoluţiile foarte bune de pe pieţele din România şi Ucraina.

„Angajamentul nostru de a creşte pe piaţa din România este susţinut de două tranzacţii importante anunţate deja în prima jumătate a anului. Spitalul Pelican din Oradea şi Centrul Medical Academica din Bucureşti consolidează reţeaua Medicover şi ne sprijină eforturile de a fi mai aproape de pacienţii noştri şi de a le oferi servicii complete la cel mai înalt nivel de calitate. Vom continua parcursul de creştere accelerată şi în perioada următoare”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

La rândul său, directorul general Synevo România, Laurenţiu Luca, spune că va continua extinderea teritorială, prin creşterea reţelei de puncte de recoltare şi laboratoare, şi va adăuga noi servicii personalizate de diagnostic avansat, în special în zona de histopatologie şi genetică.

”În prima jumătate a anului am deschis 14 noi centre de recoltare. De asemenea, ne menţinem preocuparea constantă pentru educarea pacienţilor privind importanţa prevenţiei, şi pentru pregătirea profesională la cel mai înalt nivel a specialiştilor noştri în medicina de laborator”, a declarat directorul general Synevo România.

Medicover este una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii medicale şi de diagnostic, înfiinţată în anul 1995, pieţele sale principale fiind Polonia şi Germania. În prezent Medicover are 15.900 angajaţi şi venituri de aproximativ 580 milioane euro.

Medicover România este prezentă de peste 22 de ani pe piaţa serviciilor de sănătate private şi la finalul anului 2017 dispune de o reţea de 27 de clinici în Bucureşti şi în ţară (Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Braşov, Galaţi, Piteşti, Năvodari, Eforie Nord) şi un spital generalist în capitală – Spitalul Medicover.

 Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România şi oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2017, Synevo România administrează o reţea naţională de 16 laboratoare şi 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând în 2017 aproape 15 milioane de teste.

Synevo România face parte din Medicover, unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi de diagnostic, înfiinţat în 1995.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.