În al treilea trimestru al anului, oamenii au investit mai puţini bani în aplicaţii. Performerul perioadei este TikTok, care rămâne aplicaţia cu cele mai mari încasări pentru al patrulea trimestru consecutiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Utilizatorii au plătit în al treilea trimestru al anului 31,6 miliarde de dolari pentru aplicaţii mobile. Cifra reprezintă o scădere anuală de 4,8%, pe fondul unei uşoare scăderi a download-urilor cu un procent, conform Sensor Tower.

Luând în calcul şi Douyin (varianta pentru China a platformei sociale), TikTok a câştigat în T3 914,4 milioane de dolari. 433,5 de milioane dintre aceştia, adică 47%, au fost atraşi de Douyin în China.

Pentru al patrulea trimestru la rând, TikTok este aplicaţia cu cele mai mari venituri. Aceasta a fost pe primul loc în App Store după veniturile realizate, iar în Google Play a fost depăşită doar Google One, serviciu de stocare cloud împins puternic în faţă de gigantul american pe propria platformă.

În continuare platforma Apple le aduce dezvoltatorilor mai mulţi bani decât cea gestionată de Google. App Store a generat de peste două ori mai mulţi bani decât Google Play şi suferă şi o scădere mai mică în ultimul trimestru.

App Store a generat venituri de 21,2 miliarde de dolari în T3, cu 2,3% mai puţin decât anul trecut. Scăderea anuală a fost mai accentuată în cazul Google Play, care a pierdut 9,6%, după ce le-a adus dezvoltatorilor 10,4 miliarde de dolari.

Google Play suferă şi o scădere cu 2,2% în ceea ce priveşte numărul download-urilor. Asta în vreme ce acelaşi indicator creşte cu 3,8% pe App Store.

Cu 196,5 milioane de download-uri în ultimul trimestru pe ambele platforme, TikTok a fost, din nou, cea mai descărcată aplicaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.