Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Adrian Vasilescu, spune că, deşi viteza de creştere a economiei româneşti este cea mai mare din Uniunea Europeană, nu există încă o bază de dezvoltare solidă, iar criza nu s-a încheiat cu adevărat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a simţit cel mai bine recesiunea economică în 2009 şi 2010, iar din 2012 a început să aibă o creştere economică substanţială. Între timp, deşi viteza de creştere a economiei a crescut semnificativ, România a intrat mai degrabă într-o perioadă de tranziţie, consideră Vasilescu.

”Criza nu cred că s-a încheiat. Toate manualele ne-au învăţat că, după declin, urmează o perioadă de boom economic. Acum, deşi faza de declin s-a încheiat, nu cred că urmează o nouă fază de creştere, ci o perioadă de tranziţie. Istoria a dovedit mereu că este capricioasă, mereu au apărut evenimente care nu erau aşteptate”, a declarat Vasilescu, miercuri, la o conferinţă organizată de Piaţa Financiară.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Consilierul guvernatorului BNR a avertizat că, deşi viteza de creştere a economiei româneşti este cea mai mare din UE, nu există încă o bază de dezvoltare solidă. România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană, înaintea Bulgariei, din punct de vedere al raportului PIB/locuitor, la paritatea standard a puterii de cumpărare, raport care arată forţa de consum, potrivit lui Vasilescu.

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României a declarat recent că alegerea lui Donald Trump în poziţia de preşedinte al Statelor Unite a marcat o graniţă de sistem, iar acum urmează un nou ciclu de 100 de ani, ciclu care nu avea neapărat un final fericit.

Economia românească a crescut în trimestrul al treilea din acest an cu 4,4%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2015, iar faţă de trimestrul anterior cu 0,6%, în timp ce avansul pe primele nouă luni a fost de 4,9%, arată primele estimări publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.