Inspectorii Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti au reţinut, în perioada 20- 21 iunie, 1,2 milioane de ţigarete provenite din contrabandă şi o autoutilitară de transport marfă, în valoare totală de aproximativ 185.000 de euro, se arată într-un cumunicat transmis joi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 20 iunie, în cadrul unei acţiuni comune cu poliţiştii, inspectorii Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti au confiscat 197.360 fire ţigarete marca Rothmans, cu timbru fiscal de Ucraina, şi Marble, fără timbru fiscal.

Ţigaretele destinate comercializării ilicite au fost descoperite cu ocazia unui control în trafic efectuat în judeţul Ilfov, disimulate în interiorul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în judeţul Botoşani.

A doua zi, în continuarea aceleiaşi acţiuni, inspectorii au confiscat peste 1 milioan de ţigarete.

“Ţigaretele diverse marci (Ashima, Rothmans, Marble, Ritm sau Hilton) unele cu timbru fiscal Republica Moldova, altele fară timbru fiscal, au fost descoperite cu ocazia unei percheziţii, depozitate împreună cu alte mărfuri într-un spaţiu din sectorul 5 – Bucureşti”, se mai arată în comunicat.

ANAF a mai precizat că întreaga cantitate de ţigarete precum şi autoutilitara au fost confiscate, iar verificările în cauză vor fi continuate de către poliţişti.

Piaţa neagră a ţigaretelor a înregistrat în 2016 un nivel mediu de 16,8% din piaţa totală, în creştere faţă de nivelul de 16% din 2015, în condiţiile în care aproape jumătate din piaţă este ilegală în regiunea de nord-est a României.

Procentul din 2016 reprezintă cel mai ridicat nivel mediu anual din 2011 până în prezent, în 2010 nivelul fiind de 27,4%, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Novel Research şi finanţat de companii din industria tutunului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.