Vameşii români au descoperit, în perioada 14-30 iulie 2016, 580.105 bunuri contrafăcute, în valoare de 740.000 de euro, din care cele mai multe sunt ţigări de provenienţă necunoscută, în cadrul operaţiunii "Stop contrafacerea", potrivit unui comunicat publicat vineri de Direcţia Generală a Vămilor (DGV).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scopul operaţiunii a fost găsirea şi confiscarea mărfurilor contrafăcute înainte de comercializarea acestora.

Confiscările au vizat 580.105 bunuri constând în ţigarete, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, rulmenţi, accesorii telefoane mobile, ceasuri şi cosmetice. DGV a înregistrat ”77 cazuri de reţineri de mărfuri suspectate de încălcarea unui drept de proprietate intelectuală”.

Din totalul cazurilor, 39 de cazuri au vizat traficul cu ţigarete contrafăcute, în cadrul cărora au fost confiscate 536.200 ţigarete.

Contrabanda cu ţigări este principala fraudă la frontierele României. Piaţa românească este invadată de ţigări cu provenienţă incertă, numite "cheap whites", fabricate fără niciun control în fosta URSS, susţin producătorii de ţigarete din România. 

Anul trecut, peste 4 miliarde de ţigarete ilegale au fost consummate în România, păgubind Fiscul şi bugetul de stat cu aproape 600 de milioane de euro, potrivit companiei de consultanţă KPMG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.