Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia va fi oprită pentru mai multe zile, începând de luni, 14 martie, ca urmare a scăderii de comenzi de cutii de viteze din partea uzinelor Renault din Rusia, potrivit anunţurilor făcute de companie către angajaţi, relatează Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii care vor rămâne acasă vor primi 85% din salariu şi tichetele de masă aferente, conform Profit.ro.

Uzina Dacia din România produce componente pentru fabricile Global Acces ale Renault Group, dar şi pentru alte modele ale mărcii, precum şi pentru Nissan. La capitolul componente, la Mioveni sunt produse atât motoare, cât şi cutii de viteze. De aici, cutiile sunt expediate inclusiv în Rusia, unde Renault Group are două uzine: în Moscova, pentru maşinile sub siglă Renault, şi la Togliatti, pentru maşinile Lada produse de AvtoVAZ.

Criza generată de războiul din Ucraina şi restricţiile impuse Rusiei, suprapuse peste criza de semiconductori, au determinat oprirea ambelor uzine Renault din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.