Constructorul român de autovehicule blindate Uzina Automecanica Moreni a semnat cu firma germană Rheinmetall Landsysteme acordul acţionarilor pentru înfiinţarea societăţii cu capital mixt româno-german Romanian Military Vehicle Systems, pentru fabricarea de vehicule blindate 8x8.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanian Military Vehicle Systems va fi deţinută, în proporţii egale, de câte 50%, de cele două părţi.

Acordul a fost semnat cu ocazia prezentării legii privind industria naţională de apărare, promulgată de preşedintele României, Klaus Iohannis, în prezenţa viceprim-ministrului Costin Borc şi a ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat recent, în cadrul unei dezbateri prilejuite de celebrarea Zilei Armatei, că este nevoie ca industria română de apărare să se reprofesionalize şi să se retehnologizeze, în condiţiile în care Romarm produce prea puţin pentru nevoile armatei române. 

Realizarea noului transportor blindat va avea la bază o cooperare tehnologică şi de know-how între uzina românească şi partenerul său străin. Cele două societăţi partenere îşi propun fabricarea noilor vehicule blindate 8x8 în România, iniţiativa venind în contextul nevoilor de înzestrare cu transportoare blindate pentru armata română.

În plan economic-social, acordul va genera locuri de muncă, venituri suplimentare realizate la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, precum şi costuri mai reduse cu mentenanţa, potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, Neculai Banea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.