Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat joi că a înaintat premierului propunerea de înlocuire a şefului ANAF, în acord cu strategia sa cu privire la funcţionarea instituţiei. Lichidatorul judiciar Mihaela Triculescu a fost numită la conducerea ANAF, premierul Dăncilă semnând joi decizia în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Mihaela Triculescu, numită în funcţia de preşedinte al ANAF

 

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principala, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul”, a declarat el.

 
Teodorovici a spus că ANAF trebuie să-şi schimbe în primul rând mentalitatea.
 
„Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică”,  a spus ministrul Finanţelor.
 
Acesta a menţionat câteva elemente esenţiale pe care ANAF trebuie să le îndeplinească în cursul anului 2019, Teodorovici enumerând o reformă, informatizarea sistemului, pe care a catalogat-o drept „o lacună de foarte mulţi ani de zile”, precum şi simplificarea modului de a acţiona în relaţia cu contribuabilul,  o mai bună colectare în zona de TVA şi nu numai.
 
„Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient de lucru al ANAF-ului” a spus Teodorovici.
 
Acesta a adăugat că „este foarte importat ca ANAF să demonstreze că e un partener onest şi echitabil în relaţia cu mediul de afaceri, e foarte important ca modul în care se alocă resursele la nivelul ANAF-ului şi pentu ce anume se alocă să producă într-adevăr un randament cât mai ridicat”.
 
Ministrul de Finanţe a precizat că a înaintat premierului o propunere de numire în funcţia de conducere de la ANAF.
 
„2019 fiind un an extrem de intens în acţiuni ale statului în zona economică, în sensul bun, strategia mea privind schimbarea ANAf-ului ave anevoie de o altă conducere la această instituţie” a  explicat Teodorovici.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.