Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că o Asociere de constructori turci a ofertat luni pentru proiectarea şi execuţia secţiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanţat din fonduri europene. El a adăugat că a fost desemnat câştigătorul contractelor pentru avizarea lucrărilor şi pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar reabilitării DN 73C între Curtea de Argeş şi Tigveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Luni, 14 februarie 2022, a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice şi Propuneri Financiare) a procedurii de atribuire a contractului "Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220 - Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D". Până la termenul limită, a fost depusă o singură ofertă de către: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.”, a transmis CNAIR.

Comisia de Evaluare va analiza în această etapă oferta depusă, respectiv Propunerea Tehnică şi Propunerea Financiară în conformitate cu prevederile Documentaţiei de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice şi cu respectarea termenelor legale privind evaluarea ofertelor.

Valoarea estimată a contractului este de 1.363.135.841,00 Lei fără TVA, sursa de finanţare fiind fonduri europene nerambursabile. Lungimea traseului este de  9,13 km, din care 2,13 km de tunel.

Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare şi 28 de luni execuţie, conform factorilor de evaluare din Documentaţia de Atribuire.

Conform condiţiilor din Acordului de mediu, a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secţiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate şi a impactului negativ cu implicaţii majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecţionale prevăzute pe fiecare cale de circulaţie cu platformă de 11,25 m.

Etapa I a procedurii de licitaţie restrânsă  a fost finalizată în data de 27.10.2021, fiind transmise totodată şi invitaţiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, către cei 6 candidaţi precalificaţi la prima etapă.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Două evenimente importante astăzi pentru infrastructura rutieră din România! O Asociere de constructori turci a ofertat astăzi pentru proiectarea şi execuţia secţiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanţat din fonduri europene. Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localităţile Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecţionale, câte una pe fiecare cale de circulaţie. Antreprenorul care va semna acest contract va trebui să finalizeze în 10 luni proiectarea şi în 28 de luni execuţia, la un preţ estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA. Complexitatea proiectului, care cuprinde şi primele tuneluri rutiere forate din România ultimilor 30 de ani, a determinat selecţionarea constructorilor în două etape”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook.
 
El a mai anunţat că tot luni a fost desemnat câştigătorul contractelor pentru avizarea lucrărilor şi pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar reabilitării DN 73C între Curtea de Argeş şi Tigveni.
 
„Elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru DN73C, între km 44,800 şi km 55,00 (Lotul 1), între Curtea de Argeş şi Tigveni are termenul contractual de 11 luni de la data semnării. Elaborarea Studiului de fezabilitate pentru reabilitarea DN73C, între km 55,00 şi km 68,00 (Lotul 2), între Tigveni şi Municipiul Râmnicu Vâlcea, are termenul contractual de 14 luni de la data semnării. Acest sector de Drum Naţional, cu o lungime de peste 23 de km va realiza legătura între Autostrada Sibiu-Piteşti şi DN7, în apropierea Municipiului Râmnicu Vâlcea”, a mai spus ministrul Transporturilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.