Mai multe zone din Capitală au fost afectate vineri de o pană de curent. Contactaţi de News.ro, reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia au declarat că problema ţine de instalaţiile operatorului de transport. Apa Nova a anunţat vineri că echipele companiei au intervenit jurul orei 12:50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale companiei din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Staţia 110 KV Enel. În prezent, sistemul de pompare si distribuţie a fost repornit, dar din cauza căderii de tensiune şi a şocului hidraulic, apa şi-ar putea pierde din limpezime, în special în zone din sectorul 6, iar echipele companiei vor continua acţiunile în teren, pentru a interveni în situaţii ce pot apărea în cursul zilei. Metrorex a anunţat că, în cinci staţii de metrou de pe Magistralele 1, 3 şi 4, a fost afectat iluminatul normal din cauza unei avarii a furnizorului de alimentare cu energie electrică şi a intrat în funcţiune iluminatul de siguranţă. Circulaţia trenurilor nu a fost afectată deocamdată de această situaţie. În plus, trei persoane au fost blocate în lift. Compania a luat măsuri pentru a reduce consumul de energie, în cazul în care pana de curent va dura mai mult. Ulterior, compania a anunţat că alimentarea cu energie a fost reluată. Transportatorul naţional de energie electrică Transelectrica a anunţat vineri că a declanşat o investigaţie pentru a stabili exact cauzele şi condiţiile care au produs incidentul de vineri, după ce mai multe zone din Capitală, preponderent din sectoarele 6 şi 5, au rămas fără energie electrică. La ora 12.47, în staţia de transformare de la Domneşti, care acum se retehnologizează, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Transelectrica a declanşat o investigaţie pentru a stabili exact cauzele şi condiţiile care au produs incidentul de vineri, după ce mai multe zone din Capitală, preponderent din sectoarele 6 şi 5, au rămas fără energie electrică
CITEȘTE ȘI UPDATE - Pana de curent din Bucureşti – Metrorex: În cinci staţii de metrou a fost afectat iluminatul normal/ Circulaţia trenurilor nu a fost afectată/ Trei pasageri au fost blocaţi în lift/ Compania anunţă că alimentarea cu energie a fost reluată
CITEȘTE ȘI Mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune. Sistemul a repornit, dar apa este tulbure, în special în zone din sectorul 6. Echipele companiei acţionează în teren

Mai multe zone din Capitală, preponderent din Sectoarele 6 şi 5, au fost afectate vineri de o pană de curent. Între cartierele afectate sunt: Drumul Taberei, Gara de Nord, Militari, Piaţa Victoriei dar şi zona Chiajna.

Şi clădirea Guvernului a fost afectată parţial de pana de curent, însă nu este clar dacă nu a fost vorba despre o întrerupere programată.

Contactaţi de News.ro, reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia au declarat pentru News.ro că ”incidentul a fost localizat în instalaţiile operatorului de transport (n.r. - Transelectrica), nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia”.

Reprezentanţii Transelectrica nu au putut fi contactaţi, însă se pare că avaria s-ar fi produs în staţia de transformare Domneşti.

Pana de curent s-a remediat parţial, dar în unele zone încă durează de mai bine de o oră, iar angajaţii companiei lucrează în acest moment la remedierea situaţiei.

Compania Naţionala de Transport al Energiei Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare şi 8.834,3 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt unităţi teritoriale de transport.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.