Ministerul Energiei anunţă că echipele de intervenţie ale Delgaz Grid şi PPC/ENEL au lucrat pentru a remedia toate defecţiunile apărute în urma fenomenelor meteorologice. La Delgaz Grid mai sunt doar 2 localităţi afectate parţial, cu 66 consumatori nealimentaţi, în timp ce situaţia este mai puţin bună la PPC/ENEL, unde sunt afectate 77 de localităţi şi peste 7.000 de consumatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sebastian Burduja: Primul test pentru Comandamentul energetic de iarnă / Am avut un deficit de peste 1700 MW în sistem după deconectarea Unităţii 1 şi a centralelor eoliene

”În cursul zilei de astăzi, cei doi operatori de distribuţie afectaţi de condiţiile meteo (DELGAZ GRID şi PPC/ENEL) au intervenit cu numeroase echipe pentru remedieri reţele şi realimentare consumatori”, a transmis, duminică seară, Ministerul Energiei.

Sursa citată a precizat că, la Delgaz Grid mai sunt doar 2 localităţi afectate parţial, cu 66 consumatori nealimentaţi.

”Situaţia e mai puţin bună la PPC/ENEL, unde sunt afectate 77 de localităţi şi peste 7.000 de consumatori. Toate indisponibilitaţile sunt la nivelurile de medie şi joasă tensiune. Nu mai sunt linii de 110 kV deteriorate”, au mai transmis oficialii ministerului.

Potrivit acestora, reţeaua de transport nu este afectată.

”Nu mai sunt centrale eoliene oprite ca urmare a vitezei vântului”, au mai transmis oficialii ministerului, precizând că sistemul este echilibrat, cu aproximativ 200 MW consum mai mare din cauza frigului.

Unitatea 1 Cernavodă este în proces de încărcare.

”Programul a fost întârziat cu cca 2 ore din cauza unor disfuncţionalităti în circuitul termic. Acum funcţionează pe un palier de putere de 500 M”, a mai precizat ministerul.

Anterior, instituţia a anunţat că  Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Naţional.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.