Fostul ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa, iniţiatorul ”revoluţiei fiscale”, a devenit oficial preşedintele ANAF, după ce decizia de numire a sa a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, decizia de eliberare a Mirelei Călugăreanu de la conducerea ANAF a fost şi e publicată odată cu cea de numire a lui Mişa în această funcţie.

Întrebat, miercuri dimineaţă, în legătură cu  informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora fostul ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa este propus pentru funcţia de şef la ANAF, Teodorovici a spus: „În mod normal nu comunicăm decât ceea ce apare în Monitorul Oficial, dar pot să vă confirm doar faptul că este o propunere făcută către doamna prim-ministru de numire a domnului Ionuţ Mişa şef la ANAF”.

El a susţinut că evaluările din ANAF trebuie să aibă loc permanent, deoarece această instituţie este responsabilă cam de „tot ce înseamnă economie şi nu numai”.

„Evaluări trebuie să fie în permanenţă (...) fiind o structură importantă a statului, de a cărei activitate depinde cam tot ce înseamnă economie şi nu numai. Evaluarea pe care o va face viitoarea conducere va veni cu un plan clar de măsuri de schimbare a situaţiei, de idei şi soluţii care să ducă la o abordare mult mai corectă, eficientă şi nu numai şi că acel dialog cu mediul economic şi cu fiecare contribuabil, aşa cum trebuie să fie”, a explicat ministrul Finanţelor.
 
De asemenea, întrebat dacă schimbarea şefului ANAF vine ca urmare a problemelor cu privire la colectările de taxe în primele două luni ale anului, ministrul a spus că va discuta întreaga situaţie după ce decizia de numire a lui Mişa la conducerea ANAF va fi publicată în Monitorul Oficial.
 
„Aici v-aş ruga să discutăm despre întreaga situaţie în momentul în care apare în Monitorul Oficial decizia de numire a domnului Ionuţ Mişa ca şef al ANAF, după discutăm şi despre argumentele care au stat la baza acestei decizii”, a spus Teodorovici.

Ionuţ Mişa a fost ministru al Finanţelor în Cabinetul Tudose.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.