Guvernul a aprobat memorandumul prin care este mandatat Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene să negocieze forma actuală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat premierul Florin Cîţu. Reprezentanţii Ministerului au transmis că propunerea de PNRR a României vizează reforme care să producă schimbări structurale, precum: reforma sistemului de pensii, reforme fiscale, reforma funcţiei publice, reforma salarizării în sector public, reforma companiilor de stat şi introducerea venitului minim de incluziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă propus de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost adoptat astăzi de Guvernul României, în a doua lectură, odată cu Memorandumul care mandatează acest minister pentru a desfăşura negocierile pe document cu Comisia Europeană, se arată într-un comunicat de presă transmis de MIPE.

"Avem un document închegat pe care vom continua discuţiile cu Comisia Europeană pentru a avea, la finalul negocierilor, cea mai bună formulă reforme - investiţii - finanţări pentru România”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Odată cu aprobarea acestui mandat oficial, pentru a discuta în mod direct şi concentrat detaliile din document, ministrul Cristian Ghinea va face, săptămâna viitoare, o vizită de lucru la Bruxelles.

"Propunerea de PNRR a României vizează reforme care să producă schimbări structurale, precum: reforma sistemului de pensii, reforme fiscale, reforma funcţiei publice, reforma salarizării în sector public, reforma companiilor de stat şi introducerea venitului minim de incluziune", scrie în comunicat.

Mecanismul structurează intervenţiile pe cei şase piloni ai Mecanismului de Redresare şi rezilienţă al UE, astfel:

1. Tranziţia verde;

2. Transformarea digitală;

3. Creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi o piaţă internă funcţională, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice;

4. Coeziune socială şi teritorială;

5. Sănătate, precum şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, în scopul, printre altele, al creşterii nivelului de pregătire pentru situaţii de criză şi a capacităţii de reacţie la criză;

6. Politici pentru generaţia următoare, copii şi tineret, cum ar fi educaţia şi competenţele.

Documentul integral - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - poate fi consultat aici.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Am avut o discuţie foarte bună despre PNRR. A fost aprobat astăzi memorandumul care mandatează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să negocieze forma pe care o avem astăzi a PNRR. S-au discutat, bineînţeles, paşii în perioada următoare. Am cerut miniştrilor să se implice direct în negocieri să îl ajute pe ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene pentru a ne asigura că proiectele importante pentru România vor fi incluse în forma finală a PNRR”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.