Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, un memorandum care dă undă verde începerii construirii noului stadion „Nicolae Dorin” în Piteşti, a anunţat ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu. Ea a mai spus că e o investiţie majoră pentru municipiu, iar stadionul va avea 15.200 de locuri şi valoarea totală pentru acest proiect este de 372.856.532 de lei cu TVA, cea mai mare parte a finanţării fiind suportată de la bugetul de stat. Un alt proiect anunţat de către premierul Marcel Ciolacu cel de construire a stadionul ce poartă numele marelui fotbalist „Gheorghe Hagi”, la Constanţa. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri, iar valoarea investiţiei e de 490.936.487,01 lei. Tot marţi, a fost aprobată demararea lucrărilor pentru patinoarul artificial din municipiul Sfântu Gheorghe, cu o valoare de 245.396.751,35 de lei şi o capacitate de 2.180 de spectatori, servind ca bază practicării hocheiului pe gheaţă, precizează Ministerul Dezvoltării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, demararea lucrărilor pentru construirea a trei noi obiective care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, arată comunicautl de presă al Ministerului Dezvoltării.

Primul obiectiv vizează stadionul „Gheorghe Hagi” din municipiul Constanţa, un proiect în valoare de 490.936.487,01 lei şi cu o capacitate de 18.000 de locuri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Al doilea proiect are în vedere construirea stadionului „Nicolae Dobrin” din municipiul Piteşti, cu o valoare de 372.856.532,03 lei şi o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori.

Ambele stadioane vor fi realizate pentru asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4.

Tot marţi, a fost aprobată demararea lucrărilor pentru patinoarul artificial din municipiul Sfântu Gheorghe, cu o valoare de 245.396.751,35 de lei şi o capacitate de 2.180 de spectatori, servind ca bază practicării hocheiului pe gheaţă.

Cele trei obiective vor fi realizate la standarde optime de funcţionare şi vor dispune de dotări moderne pentru antrenamente, competiţii şi evenimente cu caracter sportiv, în conformitate cu normele europene conform sursei citate.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Undă verde pentru cel mai modern stadion din ţară, la Piteşti! Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat astăzi un Memorandum care dă undă verde începerii construcţiei noului stadion «Nicolae Dobrin» din Trivale! Sunt mândră să fac parte din Guvernul care va realiza această investiţie majoră pentru municipiul Piteşti! Sunt mândră să fac parte dintr-o echipă performantă care construieşte la Argeş! Oraşul care l-a dat ţării şi lumii pe inegalabilul Dobrin merită să aibă o arenă de nivel internaţional! Felicitări primarului Cristian Gentea care, împreună cu echipa sa, a reuşit să transforme în realitate un vis al sutelor de mii de suporteri ai echipei FC Argeş din judeţ şi din ţară”, a scris Simona Bucura-Oprescu, marţi pe Facebook.

Ea a adăugat că noul stadion -va avea peste 15.000 de locuri şi „nu va însemna numai cea mai modernă arenă din ţară, ci şi o investiţie de regenerare urbană de amploare în zona Trivale”.

„Cu o certificare UEFA 4, stadionul va fi eligibil pentru a găzdui competiţii fotbalistice internaţionale la cel mai înalt nivel. Toate tribunele vor fi acoperite. Municipiul Piteşti are un număr de aproximativ 37.000 de copii şi elevi şi, în mod tradiţional, reprezintă o reală bază de selecţie pentru viitori campioni. Este de salutat, aşadar, faptul că în cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat şi Centrul de copii şi juniori al FC Argeş. Valoarea investiţiei este de 372.856.532 de lei cu TVA, cea mai mare parte a finanţării fiind suportată de la bugetul de stat”, a completat Bucura-Oprescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.